Церковні свічки: ніколи так не робіть і не вірте у звички наших пращурів (ВІДЕО)

Езотерика та астрологія
Дарія Кириленко

Дарія Кириленко

Редакторка стрічки новин

Куди ставити свічку в храмі
Як ставити свічку в церкві, фото: freepik.com

Експерт розповів про церковні свічки, та чому можна не купувати їх взагалі

Сотні людей, ідучи у храм, купують свічки та запалюють їх, аби вони осяяли шлях до вашої молитви. Проте ця звичка — неправильна, тому не варто так робити у священному місці. Раніше ми писали, яка молитва захищає під час обстрілів, а тепер розкажемо про церковні свічки.

Куди саме ставити свічку в храмі, і для чого, показують і віряни, і помічники при церкві, проте не варто їх слухати, розповів ієрей Артем Саранча. З його слів, у першу чергу потрібно подумати про те, що таке свічка.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Люди приходять у храм помолитися Богу. І не важливо, є свічка в їхніх руках, чи ні. Коли людина із чистою душею та щирим серцем починає молитися, вона сама починає сяяти, як свічка. І цю молитву чує Господь.

Якщо ми молимося живому Богу, який чує наші молитви і бачить нашу жертву. Це означає, що підсвічник в храмі не має жодного значення, куди ви ставите свою жертву,
— пояснив ієрей.

Додав, що багато свічників великих розмірів встановлюють для того, аби віряни мали куди ставити свічки по своїй старій звичці. Адже так часто у маленьких церквах люди забувають про молитву і починають сваритися, якщо комусь не вистачило місця у свічнику. Та головне — це не свічки.

Раніше ми писали, як молитися за воїнів ЗСУ. Для вас — слова сильних молитов за військових та всіх, хто захищає Україну і допомагає на лінії фронту.