Три "так" для водіїв: як доглядати за авто, щоб не ламалося без причини

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Купуючи машину водії розраховують, що вона буде служити довго і не завдаватиме проблем. Але мало водіїв знають, які маніпуляції потрібно проводити регулярно, щоб все функціонувало на найвищому рівні.

Опитування в інтернеті виявило 3 важливі речі, на які потрібно звертати увагу всім водіям. Саме це допоможе уникнути проблем  і автомобіль не потребуватиме ремонту протягом довгого часу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Три "так" для водіїв: як доглядати за авто, щоб не ламалося без причини - фото №1

Регулярне проходження ТО

Завжди легше попередити проблему, ніж боротися з її наслідками. Тому не потрібно чекати ламання і проходити технічне обслуговування з відповідною регулярністю. Адже іноді проблему можна не помічати, особливо водіям, які керують автомобілем нетривалий час.

Перевірки потребує стан двигуна, компонентів гальмівної системи, фільтрів, акумулятора та рівня моторної оливи.

Три "так" для водіїв: як доглядати за авто, щоб не ламалося без причини - фото №2

Мийка авто

Якщо мити авто рідко, це вплине не лише на зовнішній вигляд, а й збільшить ризик потрапити в аварійну ситуацію на дорозі. Також погіршується стан лакофарбового покриття, лобового скла та  оббивка забивається пилом і брудом.

Три "так" для водіїв: як доглядати за авто, щоб не ламалося без причини - фото №3

Перевірка стану коліс

На дорозі стан коліс має величезне значення. Це передусім безпека водія та пасажирів. Тому саме ці частини авто мають буди в ідеальному стані. Регулярній перевірці піддавайте балансування коліс та постійно перевіряйте тиск у шинах.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Такі поради допоможуть підтримувати стан автомобіля на високому рівні і уникати частих ламань. Також варто знати, як прогрівати салон у холодну погоду, щоб не нашкодити машині.