Мистецтво кермування авто у туман: поради для безпечного руху

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Правила для водіння авто під час туману
Фото: avtoradosti.

Їздити на автомобілі у туман потрібно дуже обережно

Туман може створювати небезпеку для водіння авто, особливо для водіїв, які за кермом нещодавно. У несприятливі погодні умови погіршується видимість та збільшується ризик виникнення аварійних ситуацій.

Важливо врахувати ключові поради та корисні правила, які можуть допомогти полегшити керування машиною у туман. Адже потрібно турбуватися про свою безпеку, радить turbo-drive.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Дистанція. Головне правило кермування авто у туман - дотримуватися безпечної дистанції, адже через погану видимість знижується реакція водія.

Швидкість. У такі погодні умови радять знижувати швидкість руху, щоб мати достатньо часу на реагування.

Сигнали та освітлення. Тримайте ввімкненими протитуманні фари та використовуйте ближнє світло фар для покращення видимості.

Знаки та маркування. У туман погіршена видимість, тому варто уважно слідкувати за попереджувальними знаками та розміткою, щоб правильно орієнтуватися на дорозі.

Уникати небезпечних маневрів та обгонів. Туман значно збільшує ризики і можна не помітити інший транспортний засіб, який вже почав обгін або виконує небезпечний маневр. Потрібно зосередитися на своїй смузі та тримати дистанцію.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Потрібно бути уважними та концентрованими на дорозі у туман, дощ та інші погані погодні умови, щоб мінімізувати можливі ризики. Якщо ви почуваєтеся невпевнено, краще зупинитися у дозволеному місці та перечекати, поки туман розвіється.