Знизити швидкість та увімкнути двірники: як безпечно водити авто в дощову погоду

Гаджети та авто
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Листопад — сезон дощів, тож в останній місяць осені автомобілістам варто бути дуже уважними на дорозі. В нашому матеріалі ви зможете знайти правила водіння машини в дощ. Рекомендуємо пригадати їх та взяти до уваги!

Водіння автомобіля завжди несе певний ризик, навіть у суху погоду, але, коли йде дощ, потрібно бути надзвичайно обережним. Не дивно, що загальний відсоток аварій під час сильних опадів вищий, ніж при сухому покритті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для уникнення ДТП рекомендується дотримуватися певних правил. Про них пишуть на порталі pixelinform.com. З'ясуймо, про що ні в якому разі не варто забувати водіям в дощ.

Як правильно водити машину в дощ?

Мокрий асфальт має менший коефіцієнт зчеплення. Цей фактор особливо небезпечний як тільки починається дощ, коли краплі тільки починають змочувати пил і бруд на дорозі. Тож в цей момент, як і загалом під час дощу, варто знизити швидкість руху та уникати різких прискорень і обгонів.

Під час руху в дощ слід включити двірники. Річ в тому, що в дощ скло часто покривається брудом і пилом, що погіршує оглядовість.

Ще одне правило водіння, про яке не варто забувати в дощ: якщо видимість суттєво погіршується через дощ, краще увімкнути аварійку. Також слід бути обережними відносно аквапланування, пригальмовуючи перед великими калюжами.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також дізнайтеся, як зекономити пальне . Ми зібрали поради, що дійсно працюють, та які оцінить кожен автомобіліст.