Як на YouTube - "скіпнути" не вийде: в Instagram тестують запуск нового виду реклами

Гаджети та авто
Богдана Карц

Богдана Карц

Головна редакторка

Instagram тестує новий вид реклами: що відомо
Instagram почав тестувати новий вид реклами: перші деталі. Фото: Freepik

Meta називає це "новим способом перегляду реклами в Instagram"

Як відомо: реклама — двигун прогресу. Проте, доки одні вигадують нові способи продати щось людям, інші залюбки користуються усім готовим. Як-от Meta, керівництво якої вирішило “позичити” в YouTube один із видів реклами, пропустити яку користувач не зможе.

Реклама для компанії Meta залишається одним із найбільших джерел прибутку. Саме тому, як повідомляє itc.ua, скоро її стане ще більше в Instagram.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Користувачі Instagram останнім часом стали помічати, що в застосунку з’явився новий тип нав'язливої реклами, яку неможливо одразу пропустити. Людям доводиться дивитися ролик перші кілька секунд — і тільки після цього користувач отримує змогу “скіпнути” надокучливу рекламну інтеграцію. Така ж схема, між іншим, вже давно знайома користувачам YouTube і поціновувачам ігор на телефоні.

Між тим, у дописі на популярній платформі Reddit окремі особливо уважні користувачі відмітили, що коли ви клацнете на піктограму інформації, розташовану біля реклами, то з’явиться наступне повідомлення:

Ви бачите рекламну паузу. Це новий спосіб перегляду реклами в Instagram. Іноді вам може знадобитися переглянути оголошення, перш ніж продовжити перегляд.

За даними techcrunch.com, нові рекламні паузи відображатимуть таймер зворотного відліку, який не дасть користувачам переглядати інший вміст у соцмережі, доки вони не переглянуть рекламу. У коментарі для цього видання представник компанії Meta зауважив:

Ми завжди тестуємо формати, які можуть принести користь рекламодавцям. Під час тестування та навчання ми надамо оновлення, якщо цей тест призведе до будь-яких офіційних змін у продукті.

Варто також додати, що в Meta не стали уточнювати кого саме торкнулися (і ще торкнуться) експерименти з рекламою ”під YouTube”, тож залишається незрозумілим, чи проводяться вони по всьому світу і чи стосуються окремо Reels та Stories в Instagram.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про сучасні правила ведення сторінок у соцмережах. Їх повинні знати усі, хто хоче знайти для себе класне місце роботи і не червоніти через свої пости.