Краще тричі перевірити, ніж потім червоніти: сучасні правила ведення сторінок у соцмережах. На що звертають увагу роботодавці?

Бізнес та гроші
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Соцмережі вже давно стали не просто зручним проведенням часу, а інструментом, яким користуються люди, щоб дізнатися про вас більше інформації. Фото, цитати чи вподобання, які ви виставляєте на своїх сторінках несуть у собі багато важливого про вашу особистість і життя.

Важливо знати, як поводити себе в інтернеті, щоб не наробити помилок. Адже те, що ви виставляєте на загал, може суттєво нашкодити вашій кар'єрі, інформує  budni.rabota.ua.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Краще тричі перевірити, ніж потім червоніти: сучасні правила ведення сторінок у соцмережах. На що звертають увагу роботодавці? - фото №1

Основні помилки онлайн-життя

  1. Текст

Добре зважуйте і обдумуйте кожне слово, яке плануєте надрукувати. Ваша думка цінна і важлива, але якщо вона не збігається з політикою компанії у якій ви працюєте то може стати причиною звільнення і занесення вас до чорного списку. Тоді знайти роботу буде важко.

  1. Фото

Перегляд ваших фото у соцмережах - давно відома практика для багатьох роботодавців. Передивіться фото критичним поглядом і перенесіть недоречні світлини до особистого архіву. Адже не все варто виставляти на широкий показ.

  1. Архів

Якщо ви користуєтеся соцмережами довгий час - ви можете навіть не пам'ятати, що знаходилося у вас на сторінці раніше. Проте потенційний роботодавець може дійти до самого початку створення і побачити публікації з молодості, які можуть вам нашкодити і негативно позначитися на роботі. Зробіть детальний огляд всіх мереж, якими користуєтеся чи користувалися раніше.

  1. Коментарі та репости

Якщо ви часто репостите неперевірену інформацію, щось доказуєте незнайомим людям у дискусії, то це може бути ознакою вашого незнайомства з інформаційною гігієною. Коли вами легко маніпулювати за допомогою фейків - це ставить під сумнів ваш професіоналізм. А як ви це робите ще під час роботи…

  1. Відсутність соцмереж

У деяких компаніях існує практика не брати людину на роботу без наявності хоча б однієї соціальної сторінки. Ефективність роботи залежить і від цього також, адже багато профільних заходів та семінарів проходить саме там.

Краще тричі перевірити, ніж потім червоніти: сучасні правила ведення сторінок у соцмережах. На що звертають увагу роботодавці? - фото №2

Правила поведінки

  • На сторінках своїх соцмереж обговорюйте роботу і постіть фото робочих моментів. Для певних професій важливо мати у онлайн-друзях колег та навіть конкурентів.

  • У соцмережах є багато профільних груп, які можуть бути вам цікаві. Такі спільноти часто запрошують на профільні заходи і можуть бути корисні у пошуках роботи.

  • Пам'ятайте про сміття, яке не можна виносити з дому. Тому, якщо ви звільнилися з попереднього місця роботи не на позитивній ноті - це не привід для обговорення подробиць на сторінках соцмереж.

  • Слідкуйте за тим, щоб інформація з резюме збігалася з вказаною у ваших соцмережах. Роботодавці часто звіряють попередню роботу, захоплення та навіть, сімейний стан.

  • Слідкуйте за тим, що публікуєте. Робіть це у доброзичливому форматі, без образ і лайки. Перевіряйте тексти на грамотність і естетику.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зробіть ваші соцмережі надійними з усіх боків. це покаже вас, як людину надійну, грамотну і спроможну навчатися. Хай сторінки допомагають вам у робочих моментах , а не стають на заваді кар'єрного росту.