Як довго потрібно їздити зі знаком "водій-початківець" та чи загрожує штраф за його відсутність

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Який знак потрібен для водія-новачка
Знак водія-новачка. Фото: automoto.ua

Корисна інформація для водіїв-початківців

Водії, які лише отримали права або мають стаж не більше 2 роки, вважаються початківцями, тому для них потрібен спеціальний знак, який треба встановити на авто. Також для таких водіїв діють обмеження швидкості руху на дорозі - не вище 70 км на годину.

Знак “водій-початківець” для інших водіїв допомагає зберігати обережність. Вони намагаються тримати відповідну дистанцію, не підрізати та не обганяти. Чи передбачений штраф за відсутність спеціального знака, розповідає rbc.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Багато водіїв-початківців можуть використовувати знак “учень за кермом”, але так робити не можна, адже даний тип позначень призначений лише для переобладнаного навчального транспорту автошкіл та приватних інструкторів.

Для водіїв-початківців призначений інший знак – “70”. Він передбачає обмеження максимальної швидкості. Згідно з чинним законодавством, після отримання водійського посвідчення протягом 2 років водій має використовувати даний знак. Він означає, що поза містом максимально допустима швидкість становить 70 км/год, в населеному пункті – 50 км/год.

Чи є покарання за відсутність знаку

Відповідно до ПДР, знак потрібно використовувати обов’язково. Але покарання за невиконання даного правила не передбачено.

У разі зупинки поліцією та перевірки документів, водієві можуть рекомендувати встановити цей знак на термін 2 роки з моменту отримання прав, але якщо його не буде, то штраф виписувати не будуть.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали про курси екстремального водіння . Вони будуть надзвичайно корисні для покращень навичок та кермування.