Небезпечні водійські звички, які можуть спричинити ДТП

Гаджети та авто
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Кожен водій хоча б раз у житті намагався поєднувати водіння авто з якоюсь побічною роботою. Але головна проблема водія полягає в тому, як уникнути аварії, коли ви знаходитеся за кермом автомобіля.

Основне для водія - дотримуватись правил дорожнього руху. Тому зі звичками необхідно боротися, особливо з тими, які здаються, на перший погляд, безневинними, але можуть підвищити ризик аварії, розповідає  elit.ua .

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Люди звикли під час водіння тримати телефон у руках. Неважливо розмовляєте ви, дивитесь фільми чи надсилаєте повідомлення - все це небезпечно і відриває вас від процесу. А це, своєю чергою, підвищує ризик аварії. Якщо вам надзвичайно терміново треба поговорити телефоном за кермом, робіть це тільки через аудіосистему машини чи гарнітуру, а екран використовуйте тільки для навігації.

Небезпечні водійські звички, які можуть спричинити ДТП - фото №1

Зі звичкою їсти за кермом потрібно боротися. Ви знижуєте цим концентрацію уваги і періодично кидаєте кермо, щоби взяти в руки бутерброд чи чашку. А це все вкрай небезпечна поведінка під час руху і відвертає увагу від дороги.

Небезпечні водійські звички, які можуть спричинити ДТП - фото №2

Вести авто напідпитку – злочин, про це знають усі. Але чи не гірше виїздити на дорогу з похмілля.  Водій, який нещодавно випив, навіть небезпечніший, ніж п’яний, оскільки концентрація на дорозі у нього набагато нижча, увага розсіяна, в крові залишок алкоголю і гуде голова.

Небезпечні водійські звички, які можуть спричинити ДТП - фото №3

Якщо ви не встигли зробити певні справи, бо поспішали - не варто їх робити в дорозі. Якщо ви пасажир, ви можете фарбуватися чи робити зачіску. Але за кермом наносити макіяж, голитися чи перевдягатися не можна, адже це підвищує ризик аварії.

Небезпечні водійські звички, які можуть спричинити ДТП - фото №4

Дуже допомагають водію паркуватися, ефективніше вести машину і розраховувати шлях електронні системи. Але довіряти їм на всі 100% не варто. Тому покладайтесь на їх допомогу, а пильності на дорозі не втрачайте.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Знаходячись в дорозі намагайтеся бути зосередженим і врівноваженим . Адже ви несете відповідальність за себе, ваших пасажирів та пішоходів.