Помилка, яку допускають більшість водіїв восени: вона може скінчитися дорогим ремонтом

Гаджети та авто
506
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Чому не можна їздити по калюжах на повній швидкості
Правила водіння авто у дощ. Фото: pressa.rv.ua

Українські водії часто допускають одну поширену помилку восени

Почалася осінь і дощова погода. Коли дощ та після нього водії часто допускають небезпечну помилку на дорозі, яка може мати загрозливі наслідки та може погано закінчитися. Тому, під час дощу будьте максимально уважні та зосереджені.

Більшість людей за кермом часто “грішать” проїздом калюжі на високій швидкості. У чому полягає небезпека та чому не варто це робити, щоб не пошкодувати потім, розповідає mashyna.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Будь-яка яма чи вибоїна на дорозі може приховувати загрозу, адже на око неможливо визначити її глибину чи ширину. Тому, якщо під водою буде глибока яма, водій може залишитися без колеса чи шини.

Яка небезпека проїзду по ямі з водою

Найбільш погані наслідки, які можуть статися - потрапляння води в повітрозабірник і гідроудар двигуна. Це загрожує капітальним ремонтом силової установки, яка обійдеться власнику автівки у кругленьку суму: десятки або навіть сотні тисяч гривень.

Навіть, якщо калюжа зовсім не глибока, приємного також мало. Це призведе до аквапланування – втрати зчеплення коліс із проїжджою частиною і неконтрольованого ковзання поверхнею води. Тому не варто ризикувати, щоб не збільшити шанси потрапити в аварію.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Найкраще під час їзди після дощу по калюжах та у дощову погоду - бути уважним і звертати увагу на те, як поводять себе машини попереду. Якщо ви помітили, що колеса машини перед вами глибоко занурюються в калюжу під час проїзду, значить варто бути максимально акуратним.