ТОП-10 міст у світі для здорового життя

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Якщо ви затятий турист і любите подорожувати, то вам варто відвідати міста які визнані найздоровішими у світі. Цілком можливо, що там вам настільки сподобається, що ви задумаєтеся про переїзд .

Провівши дослідження і аналіз даних money.co.uk на основі чисельних факторів визначив міста, які найкраще підходять для здорового життя. Враховувалося тривалість життя, забрудненість повітря, витрати на охорону здоров'я, вживання населенням психоактивних речовин, поширеність розладів психічного здоров'я та, навіть, кількість годин сонячного світла у кожному місті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
ТОП-10 міст у світі для здорового життя - фото №1

За рейтингом найздоровіших міст найкращі умови для життя присутні одночасно у Стокгольмі (Швеція) та Фару (Португалія), згідно з кліматом, якістю води і забрудненості повітря.  Третє місце посідає фінське місто Гельсінкі.

ТОП-10 міст у світі для здорового життя - фото №2

1-2. Стокгольм (Швеція) і Фару (Португалія),

3. Гельсінкі (Фінляндія),

4. Мадрид (Іспанія),

5. Рейк'явік (Ісландія),

6. Тель-Авів (Ізраїль),

7. Лас-Вегас (США),

8. Лісабон (Португалія),

9. Малага (Іспанія),

10. Севілья (Іспанія).

Визначили, що у Стокгольмі (Швеція) та (Португалії) найсприятливіші умови для життя та відпочинку, адже фіксують у мешканців найвищий рівень щастя, а також найнижчий рівень забрудненості повітря.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Для того, щоб бути здоровішим не вистачить лише проживання у одному з цих міст. Потрібно вести здоровий спосіб життя, займатися спортом, вживати збалансовану їжу і бути у мирі з собою. А подорожувати можливо у будь-які красиві країни та міста.