Відпустка мрії не за всі гроші: чудова літня подорож може бути недорогою

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото палатка, готель і вокзал
Фото: колаж Хочу!

Літню відпустку потрібно планувати заздалегідь

Найдорожчими завжди є спонтанні відпустки. Адже тут не доводиться обирати з багатьох варіантів, а приймається щось з запропонованого. А це може бути найдорожчий номер у готелі, недешеві квитки та екскурсії за потрійною ціною. Тому, якщо є охота бюджетно відпочити - плануйте поїздку за кілька місяців.

Краще планувати відпустку заздалегідь. Тоді є чудова можливість витратити зовсім мало коштів, а відпочити, як король. Як спланувати бюджетну відпустку і скласти крутий тур, розповідає vsviti.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Слідкуйте за акціями . За кілька місяців до літа пропонуються чудові варіанти літнього відпочинку, який можна забронювати наперед, квитки на літак значно дешевші і бонуси за замовлення готелю можна знайти за нормальні кошти.

Моніторинг напрямків та можливість обрати дату . Коли ви не прив’язані до дат можна шукати акційні пропозиції у “невигідні” дні та планувати свій маршрут автобусом чи поїздом.

Комбінування маршрутів . Якщо ви хочете побувати у різних країнах, але не плануєте розоритися на авіаквитках - продумайте, куди поїхати, щоб звідти дістатися до іншої країни поромом, автобусом чи поїздом.

Житло. Розглядайте варіанти не лише готелів, а й квартир, кімнат, хостелів. Тут також досить часто можна натрапити на суттєві знижки.

Транспорт. Транспортні витрати можуть “з’їдати” левову частку коштів, тому вивчайте інформацію в інтернеті, адже іноді вигідніше придбати білет на тиждень, ніж витрачати на кілька поїздок за день.

Куди піти. Завчасно плануйте відвідини туристичних локацій чи цікавих місць. Адже є санітарні дні, коли зачинено, а є дні - коли вхід для туристів безплатний.

Взяти максимум . Розумно продумайте все, що може знадобитися у подорожі, щоб не витрачатися у іншій країні. Особливо ретельно збирайте аптечку, адже не усі ліки продають без рецептів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, де безпечно відпочити з дітьми . Перелік кращих країн для літньої поїздки ви знайдете у нашому матеріалі.