Грандіозний обман по-китайськи: справжній несправжній водоспад

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Великий китайський обман
Найвищий водоспад Китаю. Фото: ua.korrespondent

Великий обман туристів у Китаї

Китай відомий своїми незвичайними локаціями: найвищий ліфт, неймовірні краєвиди, найбільший водоспад, який насправді не зовсім є таким.Турист опублікував відео в інтернеті, на якому чітко видно, як потік води з гірського водоспаду Юньтай, який вважається найвищим безперервним водоспадом у Китаї, йде з труби, вбудованої високо в скелю. З моменту першої публікації ролик подивилися понад 70 тис. людей.

Оператори туристичного парку Юньтай пояснили, що вони “трішки вдосконалили” водоспад під час сухого сезону, щоб відвідувачі відчули, що їхня поїздка була того варта. Але люди долають багато труднощів, щоб добратися до водоспаду, тому побачити трубу стане суцільним розчаруванням, йдеться у відео користувача “Farisvov”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Тема “походження водоспаду Юньтай — це лише кілька банальних труб” почала бути популярною в соцмережах. Ролик отримав понад 14 мільйонів переглядів на Weibo та майже 10 мільйонів переглядів на Douyin, викликавши такий шалений резонанс, що представників місцевої влади було направлено до парку для розслідування. За даними державного мовника CCTV, вони попросили операторів винести урок з інциденту та завчасно пояснити туристам удосконалення. Водоспад Юньтай висотою 314 метрів розташований у центральній провінції Хенань, у Глобальному геопарку Юньтай, включеному до списку ЮНЕСКО.

Кожного року сюди приїжджають мільйони відвідувачів, яких приваблюють геологічні утворення, які нараховують понад мільярд років. Представники парку повідомили CCTV, що вода, яку вони використовували для закачування води у водоспад, була джерельною, додавши, що вона не зашкодить природному ландшафту. Це не перший випадок, коли штучні заходи використовуються для “допомоги” відомим водоспадам у Китаї. Водоспад Хуангуошу, відоме туристичне місце в південно-західній провінції Гуйчжоу, отримав допомогу від проєкту відведення води з сусідньої дамби з 2006 року, щоб підтримувати його потік протягом сухого сезону, розповідає користувач Штеффі на reddit.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, куди поїхати на відпочинок, щоб отримати справжню романтику. Адже цу світі так багато незвичайних місць.