Ліфт Ста Драконів: побачити світ з 330 метрів

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

На фото ліфт Ста Драконів
Фото: radioclub.

Краєвидом на вершині ліфта надихався Джеймс Кемерон при створенні гір, що літають в "Аватарі"

Якщо ви ще не вирішили, куди відправитися у мандрівку, щоб “полоскотати собі нерви” , розгляньте один з найвищих скляних ліфтів. Ліфт Байлун, також відомий як Ліфт Сто Драконів, — скляний ліфт, розташований в районі Вуліньюань в Чжанцзяцзе, у Китаї. Він вважається найвищим у світі зовнішнім відкритим ліфтом, який стоїть на висоті 1070 футів.

Ліфт розташований у мальовничій зоні Вулінь’юань, що входить до списку всесвітньої спадщини. У складі витягу три двоповерхові кабінки, кожна з яких вміщує 50 осіб, ліфт підіймає на вершину менш ніж за дві хвилини, розповідає chinadiscovery.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пропозиція створити таке архітектурне чудо з’явилася, щоб туристи мали можливість насолоджуватися краєвидами. На створення ліфта пішло лише 3 роки. Щоб не порушувати природний баланс у сусідстві, половину ліфта вмурували в скелю, а половину вивели з неї.

Він є найбільшим за вантажопідйомністю і найшвидшим пасажирським ліфтом, найвищим сучасним підйомником та найвищим відкритим експозиційним ліфтом. У національному парку Чжанцзяцзе розташована знаменита гора Avatar Hallelujah Mountain, названа так на честь однойменного фільму, адже саме тут Джеймс Кемерон знімав деякі епізоди свого "Аватара". Вигадані гори Алілуйя Пандори були натхненні реальними та абсолютно приголомшливими вершинами навколо Вулін’юань.

Чому варто відвідати ліфт

  • Альтернативою ліфта є тригодинне сходження пішки, а ліфтом ви можете легко дістатися до вершини гори за 2 хвилини.

  • Вартість спорудження такого дива техніки становила 18 млн доларів.

  • Ліфт отримав 3 нагороди Книги рекордів Гіннеса.

На фото ліфт ста драконів
Фото: travel.spotcoolstuff.
На фото ліфт ста драконів
Фото: travel.spotcoolstuff.
На фото ліфт ста драконів
Фото: sputnikglobe
На фото ліфт ста драконів
Фото: structuresinsider
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми писали, куди поїхати у гості до “справжнього” дракона. У Таїланді є висока рожева вежа, яку обвиває велетенський дракон.