Туристам доступ заборонено: яка країна першою обмежила наплив туристів у 2024 році

Відпочинок і подорожі
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Чому Мальта обмежує відвідування
Відпочинок на Мальті. Фото: smartfly.online

На Мальті вже зовсім не раді туристам

Більшість людей очікують від відпочинку теплого моря, затишних пляжів та якісного сервісу. Раніше ми писали куди поїхати у 2024 році з невеликими витратами, а зараз розкажемо, чому популярна країна для відпочинку обмежила приїзд для туристів.

За перші чотири місяці року наплив туристів на Мальті зріс на чверть порівняно з аналогічним періодом минулого року. Мальта перша країна у світі, яка вирішила ввести обмеження на в’їзд туристів, хоча поки лише на папері, адже у багатьох місцях практично неможливо пройти через велику кількість туристів, розповідає timesofmalta.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Влада поки не розголошує подробиці обмежень, проте журналісти пишуть, що можна очікувати досить жорстких нововведень. Адже невеликий архіпелаг може не витримати великої кількості відвідувачів популярних місць та пам’яток.

Згідно з опитуванням професорів Брігульйо та Марі Авелліно лише 18,3 відсотка респондентів погодилися з твердженням “Я хочу бачити більше туристів у місті/селі, де я живу”, а 30,7 відсотка не визначилися. Основними плюсами туризму були економічні вигоди (68,9 відсотка відповідей), соціально-культурні вигоди (22,5 відсотка) та покращення інфраструктури (3,4 відсотка).

Основними негативними факторами були визначені погіршення навколишнього середовища (44 відсотки), перенаселеність, затори на дорогах і шум (33,3 відсотка), а також втрата культурної ідентичності та соціально-культурні конфлікти, включаючи погану поведінку туристів (15,1 відсотка).

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На Мальту туристів приваблюють недорогі перевізники та дешеве житло. Саме такий відпочинок обирають любителі недорогих напрямків та молодь, яка прагне веселитися, адже це острів вечірок, драйву та запальних танців.