Емма Д'арсі: досьє на зірку "Дому Дракона", яка називає себе "вони"

Досьє
544
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Емма Д'арсі - небінарна британська актриса, яка виконала роль Рейніри Таргарієн у приквелі " Гри престолів ". У досьє Хочу - біографія Емми Д`арсі, особисте життя та цікаві факти про актрису.

Професія:  акторка
Дата народження:  27 червня 1992 року
Зріст та вага:  171 м, 55 кг
Місце народження:  Лондон
Найкращі роботи:  "Дім дракона"
Нагороди:  номінація на "Золотий глобус"
Соц мережі:   Instagram

Емма Д`арсі: біографія

Эмма Д`арси
Фото — zoomboola.com

Емма Зія Д'Арсі народилися 27 червня 1992 року в Лондоні, в сім'ї архітектора Річарда та ілюстратора Саллі. Акторка має молодшу сестру Хлою, яку скорочено називають Ло.

Закінчивши середню школу у 2009 році, Емма Д'Арсі вступили до знаменитої Школи мистецтв Раскіна, яка знаходиться на базі Оксфордського університету. У вільний час акторка займалася сучасним парним танцем церок.

Эмма Д`арси
Фото — zoomboola.com

Акторську кар'єру Емма Д`арсі розпочинали у театрі. У 2016 році отримали постійну роль у постановці "Місіс Деллоуей" у лондонському театрі "Аркола". Через рік Д'Арсі з'явився на сцені ще у двох постановках: експериментальної "Дівчина в шкільній формі" в театрі в центрі Лідса і "Проти" в Алмейді. В останньому вони працювали разом зі знаменитим британським актором Беном Уїшоу.

Крім того, у 2016 році Емма приєдналася до театрального колективу "Форвард Арена". Автори описали свою компанію як інноваційний квір-театр. Вони влаштовували спектаклі, які висвітлювали життя ЛГБТ. Д'Арсі стали художнім керівником театральної групи.

Эмма Д`арси
Фото — zoomboola.com

Емма дебютували в кіно у 2015 році, зігравши у короткометражному фільмі "United Strong Alone". У 2018 році — знялися в серіалі "Жага мандрівок" разом із Тоні Коллетт та Стівеном Макінтошем. У 2019 році Д’Арсі отримали епізодичні ролі у серіалах "Ханна", "Батист" та "Дикий Білл". Але все це були другорядні персонажі.

Лише 2020 року Д`арсі потрапили до основного складу комедійного серіалу "Шукачі правди". У 2020 році вони також знялися у драматичній комедії "Погана поведінка". Роль Емми була невеликою, але на знімальному майданчику вони познайомилися з Кірою Найтлі.

Эмма Д`арси
Фото — zoomboola.com

2021 року на екрани вийшла драма "Материнська неділя". Фільм з успіхом пройшов у Каннах. Емма зіграли наречену головного героя, який дуже не хотів на ній одружитися і лише дотримувався принципів батьків.

Наприкінці 2020 року Еммі дісталася головна роль у серіалі "Будинок Дракона", спін-офф легендарної "Ігри престолів". Зйомки тривали понад рік, а прем'єра серіалу відбулася у серпні 2022 року на каналі HBO.

Емма Д`арсі: особисте життя

Эмма Д`арси
Фото — zoomboola.com

Акторка не має бінарної гендерної ідентичності. Вона просить, щоб до неї зверталися з займенником "вони".

Ім'я їхнього партнера, та й сам факт його існування, залишається загадкою. Емма не любить ділитися своїм особистим життям у соціальних мережах.

Але шанувальники приписують Д`арсі роман із режисером Томасом Мей Бейлі.

Емма Д`арсі: цікаві факти

Эмма Д`арси
Фото — zoomboola.com
  • Хлоя, молодша сестра Емми Д'арсі, теж небінарна людина.

  • Емма були номіновані як "Найкраща телевізійна актриса" на "Золотому глобусі" 2023 року.

  • У реальному житті, поза "Будинку драконів" актриса брюнетка.

  • На одній із фотосесія Д`арсі позували в прикрасах від українського ювелірного будинку.