Бен Аффлек: досьє на актора, який двічі став колишнім Джей Ло

Досьє
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Бен Аффлек актор
Фото: facebook.com/benaffleck

Бен любить повторюватися - поки що він одружувався тільки на дівчатах з ім'ям Дженніфер!

Бен Аффлек — американський актор та режисер, який виконав головні ролі у популярних бойовиках, драмах та комедіях, а також сценарист, режисер та продюсер. Серед найбільш відомих фільмів - "Розумниця Вілл Хантінг", "Перл Гарбор" та "Бетмен".

Професія актор
Дата народження: 15 серпня 1972 року
Зріст: 189 см
Місце народження: Берклі, Каліфорнія, США
Найкращі роботи: "Розумниця Уїлл Хантінг", "Перл Харбор"
Соцмережі: Facebook

Бен Аффлек: біографія

Related video
Бен Аффлек із мамою
Фото: facebook.com/benaffleck

Повне ім'я Бена Аффлека - Бенджамін Геза Аффлек-Болдт. Він народився 15 серпня 1972 року в Берклі, штат Каліфорнія, і виріс у Кембриджі, штат Массачусетс, у родині шкільної вчительки Кріс Енн (Болдт) та соціального працівника Тімоті Байєрса Аффлека.

Бен — не єдина дитина в сім'ї, має молодшого брата Кейсі Аффлека, який також став актором.

Цікавий факт — друге ім'я Геза актор Бен Аффлек отримав на честь угорського друга сім'ї, який пережив Голокост.

Дитинство та юність Бена Аффлека

Бен Аффлек у молодості
Фото: facebook.com/benaffleck

Аффлек хотів стати актором з того часу, як себе пам'ятає. І дитяча мрія збулася - у 12 років він отримав свою першу в міні-серіалі "Подорож Мімі". Тоді ж він і познайомився з Меттом Деймоном – майбутні зірки Голлівуду разом грали у дитячій лізі та відвідували театральні гуртки.

У підліткові роки Бен Аффлек продовжив зніматися в кіно, серед ранніх проектів актора "Руки незнайомця" (1987) та "Друга подорож Мімі" (1988).

Аффлек недовго навчався в Університеті Вермонта та коледжі Оксидентал, але кинув навчання, щоб зосередитися на акторській майстерності.

Фільми з Беном Аффлеком

Бен Аффлек фільмографія
Фото: facebook.com/benaffleck

На початку своєї кар'єри зростання Бена Аффлека і статура дозволяли йому грати ролі хуліганів, і він грав другорядних персонажів у незалежних фільмах, серед них — культові хіти "Під кайфом і сум'яття" та "Тусівники з супермаркету" Кевіна Сміта. Сміт був вражений Аффлеком і взяв його на головну роль у свій наступний фільм "У гонитві за Емі".

У 90-ті Бен Аффлек вперше спробував себе у ролі сценариста. І ця історія не була б такою успішною без Метта Деймона. Молоді актори, які розчарувалися у ролях, які їм пропонували, вирішили переписати п'єсу Деймона до сценарію для фільму. Результатом стала драма "Розумниця Уїлл Хантінг" (1997), в якій Деймон зіграв роль Вілла Хантінга, блискучого математика, який працює прибирачем у Массачусетському технологічному інституті, а Аффлек - його друга дитинства. У фільмі також знялися брат Аффлека, Кейсі, Мінні Драйвер і Робін Вільямс. Фільм отримав дев'ять номінацій на премію "Оскар", а Аффлек та Деймон отримали премію "Оскар" за найкращий оригінальний сценарій.

Фільм "Розумниця Уїлл Хантінг" змінив кар'єру Аффлека. Він отримав ролі в "Армагеддоні", "Закоханому Шекспірі", "Догмі", "Перл-Харборі".

Аффлек також почав працювати як продюсер, зокрема, в проекті "Грінлайт", реаліті-шоу, в якому розповідалося про кінематографістів-початківців. У 2002 році він зіграв роль агента ЦРУ Джека Райана в успішному фільмі "Сума всіх страхів", заснованому на шпигунському бестселлері Тома Кленсі. Потім Аффлек знявся з Дженніфер Гарнер у фільмі "Здирниця".

Були й інші популярні проекти — роль у Девіда Фінчера, що "Зникла", Бетмена в проектах "Бетмен проти Супермена: Світанок справедливості" та "Ліга справедливості", а також режисерської версії фільму від Зака Снайдера.

А 2021 року він знову об'єднався з Деймоном у фільмі Рідлі Скотта "Остання дуель".

Як режисер Бен Аффлек зняв свій перший повнометражний фільм "Пішов, дитинко, пішов" у 2007 році.

Громадська діяльність Бена Аффлека

Бен Аффлек
Фото: facebook.com/benaffleck

Аффлек активно займався політикою, часто виступав на мітингах демократів і з'являвся гостем на політичних ток-шоу. Крім того, він брав активну участь у різних акціях, у тому числі у боротьбі за припинення насильства в Конго.

Особисте життя Бена Аффлека

дружина Бен Аффлек
Фото instagram.com/jlo

У 90-х Бен Аффлек закрутив роман із Гвінет Пелтроу. Пара була разом три роки і розлучилася у 2000 році.

У 2002 році Бен закрутив роман із Дженніфер Лопес. А всього через півроку закохані побралися. Пара стала постійно з'являтися на сторінках таблоїдів, а також знялася у двох спільних проектах - фільмах "Джилі" та "Дівчина з Джерсі". Але в січні 2004-го Аффлек та Лопес розлучилися.

У 2004 році Аффлек почав зустрічатися з актрисою Дженніфер Гарнер . 2005 року актори зіграли весілля. Після розлучення з Лопес він почав зустрічатися з Гарнер, і в 2005 році вони одружилися. Перша дружина Бена Аффлека народила йому трьох дітей — дочок Вайолет Енн та Сіру Розу Елізабет та сина Сема Гарнера. Але щастя не тривало вічно — 2017 року пара оголосила про розлучення.

Бен завів нові романи. Спочатку з продюсером Ліндсі Шукус, потім із актрисою Аною де Армас. А в 2021 році ЗМІ та шанувальники не могли натішитися з того, що Бен Аффлек і Дженніфер Лопес знову зійшлися!

Заради відносин із Аффлеком Лопес переїхала до Лос-Анджелеса і закрутилася. 2021 року день народження співачки актор освідчився їй у коханні, навесні 2022 року пара оголосила про заручини, влітку — зіграла весілля у Вегасі. Але вже влітку 2024 року Лопес та Аффек розлучилися.

Фільмографія Бена Аффлека

фільмографія Бен Аффлек
Фото: facebook.com/benaffleck
  • Гіпнотик (2023)

  • Глибокі води (2022)

  • Остання дуель (2021)

  • Потрійний кордон (2019)

  • Бетмен проти Супермена: На зорі справедливості (2016)

  • Дівчина з Джерсі (2004)

  • Порвиголова (2003)

  • Перл Харбор (2001)

  • Армагеддон (1998)

  • Розумниця Вілл Хантінг (1998)

  • У гонитві за Емі (1997)

Призи та нагороди

Бен Аффлек - володар двох "Оскарів". Першу статуетку він отримав разом із Меттом Деймоном за сценарій "Розумниці Вілла Хантінга", другу - за "Операцію "Арго".

Крім того, Бен неодноразово ставав лауреатом антипремії "Золота малина".

Бен Аффлек зараз

Зараз Бен Аффлек не сходить зі сторінок таблоїдів через своє розлучення з Дженніфер Лопес. Більше того, ЗМІ повідомляють, що актор страждає на алкогольну залежність.