Сандра Буллок: досьє на Міс Конгеніальність, яка першою майже одночасно отримала "Оскар" та "Золоту малину"

Досьє
581
Тамара Черкасова

Тамара Черкасова

Журналістка

Сандра Буллок у червоній сукні фото
Фото: reddit.com

Здається, Сандра Буллок — одна з тих, кому нам варто дякувати за щасливі моменти у 2000-х

Сандра Буллок — одна з найулюбленіших і найвизнаніших актрис не лише в США, а й у всьому світі. А ще вона стала першою актрисою, яка практично одночасно отримала "Золоту малину" та "Оскар" за роль у фільмі.

Професія актриса
Дата народження: 26 липня 1964 року
Зріст та вага: 171 см. 55 кг.
Місце народження: Арлінгтон, штат Вірджинія, США
Найкращі роботи: "Невидима сторона", "Пропозиція", "Швидкість"
Нагороди: Премія каналу MTV, "Оскар", "Золотий глобус"

Біографія Сандри Буллок

Сандра Буллок у авто фото
Фото: reddit.com

Сандра Аннет Буллок народилася 26 липня 1964 року в передмісті Вашингтона. Її мати була оперною співачкою, батько - педагогом з вокалу, і не дивно, що з дитинства майбутня володарка "Оскара" співала у дитячих хорах у постановках своїх батьків.

Понад 12 років Сандра прожила у Німеччині, де відвідувала англомовну школу та займалася балетом.

Актриса Сандра Буллок фото
Фото: reddit.com

Після школи Буллок вступила на юридичний факультет Університету Північної Кароліни, але через деякий час покинула навчання та переїхала до Нью-Йорка. Там вона хотіла побудувати кар'єру моделі чи стюардеси. Не склалось. І Сандра Буллок вирішила стати актрисою — вступила на курси, згодом переїхала до Лос-Анджелеса і досягла успіху.

Свою першу серйозну роль актриса здобула в комедійному серіалі "Ділова дівчина" (1990), але справжню популярність вона набула через кілька років. Спочатку були комедія "Любовний напій № 9" та музична драма Пітера Богдановича "Те, що називають любов'ю", потім - фантастичний бойовик "Руйнівник" та "Швидкість". Саме останній фільм зробив Сандру Буллок суперзіркою.

Сандра Буллок фото
Фото: reddit.com

Популярність актриси закріпили фільми "Міс Конгеніальність", "Пропозиція", "8 подруг Оушена", "Загублене місто", "Гравітація" та "Пташиний короб".

Особисте життя Сандри Буллок

Сандра Буллок фото
Фото: reddit.com

Сандрі Буллок приписували кілька романів із колегами за проектами. Під час зйомок "Швидкість 2" її підозрювали у стосунках із Джейсоном Патріком. Потім ЗМІ говорили про роман із Сандри з Меттью МакКонахі, а згодом — із Х'ю Грантом.

Однак у грудні 2003 року на телешоу Monster Garage актриса познайомилася з байкером Джессі Джеймсом. Пара одружилася в липні 2005 року і жила разом із трьома дітьми Джессі від попередніх стосунків. Але в лютому 2010 року життя Буллок і Джеймса стався розлад і вони розлучилися.

З середини 2015 року актриса перебуває у стосунках із фотографом Браяном Рендалом.

У Сандри Баллок є двоє дітей — син Луї та дочка Лейла. Обох дітей Сандра всиновила.

Цікаві факти про Сандру Буллок

Сандра Буллок у юності фото
Фото: reddit.com
  • У дитинстві Сандра Буллок була шибеником. Сама актриса каже, що це було необхідністю, адже в її районі жило дуже багато хлопчиків, і їй доводилося грати з ними, щоб не залишатися осторонь.

  • У Сандри є молодша сестра Джезін.

  • У школі акторка була капітаном групи підтримки футбольної команди.

  • Деякий час Буллок підробляла офіціанткою у дешевих барах та ресторанах.

  • За роль у біографічній драмі "Невидима сторона" Сандра Буллок отримала "Оскар" та "Золоту малину", що зробило її першою актрисою, яка була відзначена двома цими протилежними нагородами одночасно.