Провідний експерт у сфері краси та здоров’я Андрій Ваганов-Дашков назвав головні тренди в естетичній медицині 2023 (ЕКСКЛЮЗИВ)

Інтерв'ю
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Вже в ці вихідні жителів та гостей української столиці чекає важливий захід, присвячений темі жіночого здоров’я, краси та саморозвитку, відновленню ментального, фізичного і духовного балансу. Тож зафіксуйте та не пропустіть цю важливу інформацію: 2 грудня, Pochayna Event Hall, Women Power Forum . З цієї нагоди напередодні події HOCHU.ua поспілкувався з провідним експертом у сфері краси та здоров’я Андрієм Вагановим-Дашковим. 

У новому ексклюзивному інтерв’ю для HOCHU.ua Андрій Ваганов-Дашков розповів про тенденції сучасної естетичної медицини та найчастіші запити, з якими звертаються до нього пацієнти. Також він розкрив кілька секретів, як залишатись молодими та красивими якнайдовше.

Сьогодні в б’юті-сфері працює чимало фахівців різної кваліфікації. Але як вибрати спеціаліста, якому варто довіритися? 

Сьогодні ми дійсно можемо пишатися нашими лікарями у галузі естетичної медицини, які у своїй роботі використовують найсучасніші технології. Тож питання вибору спеціаліста не таке складне. По-перше, не шукайте його через соцмережі. По-друге, обирайте клініки, де працюють спеціалісти різної спрямованості в естетичної галузі.

Раніше було модно мати повні губи та виразні риси обличчя. А які тренди та запити спостерігаються в естетичній медицині сьогодні? 

Сьогодні запит змістився у бік антивікової терапії. Це світовий тренд, який триватиме до 2030 року. Що стосується б'ютифікації, то запит на спокусливі губи є. В умовах війни це дає жінкам впевненість у собі, а тому - і у майбутньому. Тому цей тренд буде тільки набирати обертів. Про це нам говорить досвід Першої та Другої світової війни, коли з’явився такий стиль як пін-ап. Його яскравим представником була Мерлін Монро.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що обов’язково має бути у догляді за собою сучасної жінки, щоб зберегти свою красу та молодість надовго? 

Як показує мій досвід, в першу чергу - це засоби для якісного очищення шкіри.

Як або чим зазвичай жінки “вбивають” свою красу та молодість?

Жінки та чоловіки “вбивають” свою красу та молодість своїм способом життя. Це найважливіший ворог.

Чи є якісь процедури, від яких ви зазвичай відмовляєте своїх клієнтів? 

Я можу відмовити пацієнту у процедурі у двох випадках. Перший - коли я не бачу, що буде досягнуто естетичного покращення, другий - коли процедура, про яку запитує пацієнт, не буде корисна саме йому.

А як щодо чоловіків - які процедури мають попит серед них?

Сьогодні немає гендерної різниці у попиті. Я бачу, що жінки та чоловіки користуються майже однаковими процедурами та засобами. COVID-19 стер кордони цього табу. Так, якщо до цього чоловіки майже не робили корекцію губ, то зараз попит на цю процедуру зростає на 400% у рік.

Фото: @vaganovdashkov
Фото: @vaganovdashkov

Ви частий гість різних семінарів та форумів. Якими знаннями чи досвідом гості заходів та організатори просять вас поділитися найчастіше?

Питають про різне. Все залежить від напрямку заходу. Тому що антивікова та естетична медицина включає обширну сферу життя: від того, як ми їмо, спимо, кохаємось, займаємося спортом, до трендів у сфері моди на обличчя.

Хто з відомих жінок та чоловіків є для вас ідеалом краси?

В мене їх немає. А якщо точніше - немає якогось одного обличчя. Мене надихає мистецтво скульпторів епохи ренесансу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Що допомагає вам сьогодні бути енергійним, щасливим, впевненим у собі чоловіком?

Антидепресанти! Жартую. (Посміхається.) Мені допомагає моя робота - я ж не тільки лікар, але ще й викладач. Також допомагає моє хобі - люблю фотографувати та обробляти за допомогою фотошопу зроблені власноруч світлини. Також в мене з’явилось нове захоплення - це робота з фоторедактором на базі AI (штучного інтелекту). Тож я створюю красиві фотографії, просто сидячи вдома на своєму дивані.

Провідний експерт у сфері краси та здоров’я Андрій Ваганов-Дашков назвав головні тренди в естетичній медицині 2023 (ЕКСКЛЮЗИВ) - фото №2
  • Що:  Women Power Forum

  • Де : Pochayna Event Hall, просп. Степана Бандери, 23, 3 поверх

  • Коли : 2 грудня, 9:00

  • Придбати квитки .

Детальніше про програму та спікерів Women Power Forum ви можете ​дізнатись на сайті проєкту та в соцмережах Instagram  і  Facebook .