Унікальний музичний проєкт SAICUR: хто вона — дівчина, яка співає не за правилами і без шаблонів (ФОТО)

Музика
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

SAICUR — унікальна артистка, яка днями презентувала свій перший трек з альбому "Live or Die" у стилі етноелектроніки. Поєднання музики та феміністичних мотивів у своїй творчості та позиціях у житті — це про образ співачки. Більше про дівчину, яка співає не за правилами і без шаблонів, та її новий трек розповідаємо далі.

Трек "Live or Die" — це певний експеримент із музикою та жанрами, через які співачка показала свою сутність та унікальність як нетипового виконавця в шоубізнесі. Одна з ідей треку — унікальність життя кожного, важливість твого моменту й те, що немає сенсу робити нерозумні дії, які в тебе зовсім не відгукуються всередині. Адже це все може бути марнуванням твого життя. Неважливо, чи це буде пов'язано з любовними історіями, чи з іншими аспектами буденності.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Сама співачка зізнається, що композиція не має чіткої музичної форми, вона не писана за правилами чи шаблонами, а посил досить радикальний:

Унікальний музичний проєкт SAICUR: хто вона — дівчина, яка співає не за правилами і без шаблонів (ФОТО) - фото №1

Я хочу відповіді людей на питання: "Що ти залишиш після своєї смерті?". Для мене вибір "Live" чи "Die" — це вибір між дією та бездіяльністю. Це про концентрацію на важливому і про відмову від маленьких радощів життя для великих кроків. Якщо ти нічого не готовий змінювати, то лягай в землю. Це я кажу собі цим треком,

— заявляє співачка.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

SAICUR зізнається, що створює музику без жодного референсу. Каже, що просто наспівує мелодію, а далі трек "ніби сам створюється нашими руками й голосами". Найкращі моменти треків з її альбому абсолютно випадкові - співачка жодного разу не була впевнена, що йдучи на студію, вона вийде з готовим матеріалом:

Ідучи на студію, я ніколи не знала: вийду звідти з треком чи з думкою, що я л*х.

Що ще відрізняє SAICUR від інших? Це здатність висловлювати складні феміністичні ідеї через власну позицію й особисту легкість. Артистка не переживає за свою зовнішність, за якісь можливі недоліки в образі, що в шоубізнесі можуть вважатися "великими" та "суттєвими". Співачка транслює це через свій блог і свою творчість. Це артистка, яка відкрита до обговорення гендерних проблем та змін у суспільстві.

Більш того, співачка  презентувала відеороботу, що пронизана глибокими відчуттями, які вплітають слухача у світ власних фантазій та страхів проєкту SAICUR. Оцінити, що з цього вийшло, можете ви самі! (Оскільки відео має вікові обмеження, переглянути оригінальний кліп можна лише на youtube-каналі співачки!)

Унікальний музичний проєкт SAICUR: хто вона — дівчина, яка співає не за правилами і без шаблонів (ФОТО) - фото №2
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Напередодні, нагадаємо, вразила новою роботою після творчого вигорання Наталя Могилевська. Зірка презентувала відеороботу на пісню "Я повертаюсь!".