Діаманти української музики: топові композиції до Дня незалежності, яких ви могли і не чути (ВІДЕО)

Музика
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

у добірку з найкращими піснями було обрано відразу дві композиції колективу Kozak System
Фото: Ivan Lenyo / Facebook

У добірці представлені треки різних жанрів

24 серпня Україна відзначає День незалежності. Безумовно, це найголовніше свято в історії держави, яка 33 роки тому нарешті здобула свободу від інших країн і почала жити самостійно.

За цей час Україна створила кілька брендів, завдяки яким її знають у всьому світі. Одним з них є щира пісня. Ьож з нагоди Дня незалежності України пропонуємо вашій увазі добірку з композиції до цього свята.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Тінь Сонця - “Меч Арея”

Драйвовий роковий трек, який цілком і повністю описує українську войовничість, незламність та силу духу українського народу. Символічно, що у назві згадується Арей - бог війни та миру в українській міфології.

“Зродились ми з великої години”

Оновлена версія гімну “ОУН”. Наразі більш відома під назвою “Марш нової армії”. Варто зазначити, що текст дещо змінили, проте сенси, посил та актуальність композиції нікуди не зникли крізь роки. Особливо біжать мурахи по тілу, коли замість програшу лунає молитва українського націоналіста.

Kozak System “Люди-титани”, “Українське сонце”

Відразу дві композиції відомого українського гурту “Kozak System” вриваються до нашої добірки. Перше з них “Люди-титани” - лірико-романтичний трек про війну. Ліричний герой висловлює свої сподівання та звертання до Бога про те, що всі негаразди та трагедії закінчаться і настане той час, коли всі рани українців загояться.

Інша композиція має символічну назву “Українське сонце”. Варто зауважити, що вона звучить максимально інтимно. Це певна монолог-сповідь, який артист розповідає своєму слухачеві. Кожне слово наповнене глибоким сенсом про російсько-українську війну.

Не Ждали “А в Україну йде весна”

Ритмічний трек українського колективу з Чернігівщини. Загальний вайб колективу нагадує гармонію іншого відомого гурту “Mad Heads”, проте у них своя унікальність. Артисти подали доволі трагічний текст в такому ключі, коли не хочеться концентруватися на негативі. Причина в тому, що виконавці випромінюють цілковиту впевненість у тому, що попри всі складнощі в Україну прийде переможна весна.

Андрій Хливнюк та Джамала “Злива”

Цей трек можна назвати максимально історичним. Глибина, філософський посил та пронизливий вокал підкорили українського слухача ще в 2014 році. Композиція розповідає про події Євромайдану 2014 року. Зокрема про те, коли українці вирішили повстати та будувати нове, європейське суспільство.

Аліна Паш “Тіні забутих предків”

Як і попередня композиція робота Аліни Паш також є відсилкою до української історії. Варто зауважити, що виконавиця, яка хотіла з цією композицією представляти Україну на Євробаченні, взяла назву з творчості відомого письменника Михайла Коцюбинського. Її пісня заворожує сучасним звуком, глибоким текстом та нотками народного вокалу.

МЮСЛІ UA “Ukraine is still independent and free”

Єдиний англомовний трек в нашій добірці. Творці, так би мовити качової української музики “Мюслі” створили мотивуючий сингл на основі промови американського президента Джо Байдена, який говорив про незламність України. Трек багатьом сподобався завдяки гармонії мелодії та словам, які говорив не лише Джо, а й інші світові політики.

Kalush Orchestra “Вогонь горить”

Доволі експериментальна композиція від переможців Євробачення 2022. Річ у тім, що це єдиний трек, який вони записали без лідера колективу Олега Псюка, проте це не стало проблемою, адже пісня вийшла дуже глибокою та символічною. Артисти заспівали про рідний край, з якого вони беруть силу.

Ілларія “Сила”

З перших ритмів може скластися враження, що це стандартна пісня з народними мотивами, але це не зовсім так. Ілларія вдало поєднала нотки фольклору та текст звичайної попкомпозиції про джерело сили українців. Загалом пісня звучить як звернення до язичницьких богів, адже виконавиця просить допомоги та сили і говорить, що її сила і в небі, і в землі, і в древі.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про святковий плейлист української музики до Дня незалежності. Які треки до свята порадили зірки Нового каналу.