Лесь Подерв'янський святкує день народження! За що ми його так любимо: найкращі цитати живої легенди української сатири

Новини шоубізнесу
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

3 листопада свій 71-ий день народження відзначає знаменитий український прозаїк драматург сатирик та художник Лесь Подерв'янський. Подробиці - в нашому матеріалі.

Талановитий та оригінальний майстер слова увійшов в український літературний процес завдяки своїй неповторній харизмі, унікальному професійному стилю та звісно ж, красному слівцю. Сьогодні знаменитості вже 71. Він народився 3 листопада 1952 року.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

 До речі, цікаво, що Лесь став відомим на всю Україну не лише завдяки своїм шедевральним п'єсам. Він має і інший бік у своїй багатогранній творчості, пов'язаний зі створенням картин. Його роботи зберігаються у приватних колекціях в Україні, росії, Німеччині, США та Швеції.

Лесь Подерв'янський святкує день народження! За що ми його так любимо: найкращі цитати живої легенди української сатири - фото №1

Свою відомість Подерв'янський отримав доволі несподівано. Він розповідав свої історії близьким друзям, а ті, в свою чергу, робили записи його голосу на касети та  реалізовували їх наприкінці 80-х років минулого століття. Згодом, твори Леся переформатували у формат MP3 і тепер вони доступні для користувачів Мережі. Більше того, п'єси Леся тепер доступні і в книжковому варіанті. Тож до вашої уваги, найкращі цитати від знаменитого письменника з його творів.

  • …вже крадеться піз**ць з своєю усмішкою хижой.

  • Не вірю у силу слова я , а вірю в силу пі*дюлей.

  • Усі перевороти, юний друже, одне начало мають і кінець: спочатку розбивається склотара, а потім підкрадається пиз**ць…

  • Покайтесь, браття, i не робiть х*йнi

  • Всьо-такі нам до Європи срть і срть єщьо.

Лесь Подерв'янський святкує день народження! За що ми його так любимо: найкращі цитати живої легенди української сатири - фото №2
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як чорну комедію з Миколою Вереснем та Лесем Подерв'янським, яку знімали 10 років, покажуть у кіно.   Зазначимо, що тоді програмний директор фестивалю Алекс Малишенко назвав роботу "непересічним фільмом із дуже чорним гумором і всіма ознаками майбутньої культовості".