Оксана Забужко пояснила, чому треба ігнорувати росіян, навіть якщо вони виступають проти путіна

Новини шоубізнесу
1 303
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Письменниця Оксана Забужко
Фото: Оксана Забужко/Facebook

Письменниця переконана, що українці та росіяни не можуть брати участі у спільних заходах

Нещодавно відома українська письменниця Оксана Забужко висловилася про так званих “хороших росіян” та зазначила, що українці наразі мають ігнорувати їх. Подробиці - в нашому матеріалі.

63-річна Забужко твердо переконана, що українці та росіяни нині не можуть брати участь у спільних публічних проєктах. Письменниця наголошує, що для українців - це абсолютне табу зараз.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Оксана Стефанівна зазначила, що їй вкрай не подобається, що багато українців надають увагу тому, хто з росіян за путіна чи проти. Відтак, коли чують, що проти, то говорять, що є можливість для подальшого спілкування з такою людиною. На думку Забужко, це просто маніпуляція.

Мені дуже не подобається, як пробують в цьому форматі, що нібито всім потрібно перевіряти файли "хто "за Путіна" чи "проти Путіна" і, якщо що, то ми не повинні з ними з'являтися. Ні-ні-ні. Це дуже погана маніпуляція, яку люди російської культури та українці, які співпрацювали з російськими колегами аж до самого повномасштабного вторгнення, пробують нав'язати. Не бійтеся дорогі російськомовні українці вимовити, що ви проти. Якщо вам важко це озвучити для себе, якщо ви досі думаєте, як же їх поділити на "хороших" та "поганих"... Участь, даруйте, українців у спільних заходах з росіянами публічно неможлива не тому, що вони "за путіна" чи "проти путіна", а неможлива тому, що це посил неправильного меседжа публіці західній, що нібито між нами можливий діалог, що тут не представник країни-ката і країни-жертви. Ієрархія збивається, розумієте?
- зазначила Забужко в інтерв'ю DW Ukrainian.

Оксана Стефанівна зазначила, що діалог з росіянами був можливий до 2014 року. Однак, коли пролилася перша кров, можливість такого діалогу розвіялася.

Демонструвати діалог - це означає обнуляти 10 років пролитої крові. Діалог був можливий до 2014-го року. Відколи почалася агресія, це кінець діалогу. Перші загиблі, перші розрізані животи українських громадян за жовто-блакитний прапор - це кінець діалогу,
- резюмувала письменниця.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Діма Монатік став письменником. Артист написав книгу для дітей.