"Це якось дивно": Олексій Суханов зізнався, чи довелося йому платити хабар за отримання українського громадянства (ВІДЕО)

Новини шоубізнесу
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Олексій Суханов
Фото: instagram.com/suhanov.official/

Ведучий не захотів купляти український паспорт

Популярний український телеведучий Олексій Суханов, який у січні 2022 року отримав громадянство України та розповів, що зробив зі своїм російським паспортом, розсекретив, чи пропонували йому дати хабар задля пришвидшення отримання українського паспорта. Подробиці - в нашому матеріалі.

Олексій дав інтерв'ю відомій українській блогерці Раміні Есхакзай. Він поділився цікавою історією. Отож, ще у 2014 році він приїхав до України, чим висловив свою безумовну підтримку нашій країні. Не дивно, що згодом Олексій захотів отримати українське громадянство.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Відтак, за останні 8 років чоловік отримував пропозицію купити український паспорт. За словами Олексія, такі натяки він відчув за часів правління Петра Порошенка.

Мені натякнули на хабар у 10 тисяч за часів Петра Порошенка. Не буду показувати пальцем, але кажуть, що саме за його часів була така такса. Я відмовився. В 2014 році, приймаючи те рішення, я їхав в країну, яка має змінюватися, перезавантажуватися і по-справжньому ставати європейською. По-друге, позиція не продається. Це якось дивно, стати на бік країни, а потім купувати паспорт. Це маячня для мене. Це якась деградація. Я відмовився, звісно,
- розповів тележурналіст в інтерв’ю журналістці Раміні Есхакзай.

Дивитися з 50:09

Однак, пізніше, шостий Президент України Володимир Зеленський серйозно посприяв, щоби Суханов таки став українцем. В підсумку, ведучий заявив, що дуже цінує те, що він громадянин України.

Потім Зеленський надав громадянство, за що я вдячний, це честь для мене. Я жодної хвилини не пошкодував, і пишаюся тим, що я громадянин України. Нам оформили саме ID-картки і закордонні паспорти, бо нас було таких 200 людей, тих, хто емігрував за політичних обставин. Українське громадянство - це не папірець, а це велика честь. І це має коштувати не тільки в грошовому еквіваленті, це має бути почесно. І це є почесним, і в головах іноземців це має закарбуватися. Ця країна гідна найкращого,
- резюмував Суханов.
Олексій Суханов
instagram.com/suhanov.official/
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Олексій Суханов розповів, чи спілкується з родичами з росії. Відповідь телеведучого була однозначною