Сергій Жадан розповів, коли насправді прийняв рішення стати військовим у складі бригади "Хартія"

Новини шоубізнесу
2 094
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Сергій Жадан став військовим
Сергій Жадан. Фото: instagram.com/serhiy_zhadan

А разом і з відомим музикантом та письменником, рішення долучитися до "Хартії" прийняли ще двоє учасників гурту "Жадан і собаки"

Відомий український письменник та фронтмен гурту "Жадан і Собаки" Сергій Жадан оголосив про вступ до 13-ї бригади Національної гвардії України "Хартія". Артист разом із трьома колегами по гурту проходить військову підготовку.

Більше деталей про це стало відомо з його коментаря для Lb.ua. Адже письменник та музикант зізнався, коли саме прийняв рішення стати на захист країни зі зброєю в руках.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Наприкінці травня Жадан зібрав понад 8 тисяч людей у київському "Палаці спорту" на великому поетичному вечорі, де презентував збірку "Усі вірші". Усі зібрані на заході кошти будуть направлені на підтримку 13-ї бригади оперативного призначення "Хартія", до якої приєднався письменник. Жадан уже неодноразово допомагав цій бригаді.

Згодом він зізнався, що разом із двома учасниками гурту, зокрема гітаристом Євгеном Турчиновим, прийняв сміливе рішення стати військовими. Вони почали проходити медичні огляди ще взимку і зараз проходять військові навчання на полігоні. Тепер музиканти офіційно стали частиною бригади "Хартія".

Це наша велика родина. Ми допомагали її створювати, стояли у витоків, підтримували як волонтери... Коли був поетичний вечір в Палаці Спорту в Києві я вже був рекрутом і писав заяву на відпустку — керівництво поставилося з розумінням, мене відпустили. Тим більше, вечір був благодійний і всі зароблені гроші ми передали на "Хартію",
— розповів Сергій Жадан.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше колишня Андрія Хливнюка вперше відверто відповіла, чи мала роман з Сергієм Жаданом. Відома письменниця зізналася, що її обʼєднує з відомим колегою.