"Сергій Жадан має тримати нобелівський диплом, а не гвинтівку": Тімоті Снайдер розчарувався у підтримці США України

Знаменитості
2 099
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Сергій Жадан
Фото: facebook.com/serhiy.zhadan

Професор Єльського університету прокоментував рішення видатного українського поета мобілізуватися та стати на захист рідної країни

Відомий американський історик та професор Єльського університету Тімоті Снайдер відреагував на рішення Сергія Жадана відправитися на фронт . Фахівець з історії Східної Європи звернувся на цьому тлі до американської громади та нагадав, наскільки важливою для України є підтримка інших країн, зокрема США. Що про це говорить Тімоті — розповідаємо нижче!

Ще до початку повномасштабної війни в Україні Сергій Жадан був активно залучений у питання війни, що розпочалася у 2014 році. Поет та музикант активно підтримував українських військових і особисто не раз їздив на передову, аби зустрітися з бійцями. Проте нещодавно Сергій Жадан вирішив і сам доєднатися до лав бригади Національної гвардії України “Хартія”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

На таку новину не зміг не відреагувати американський історик Тімоті Снайдер. Він зазначив, що Сергій Жадан — один з найвидатніших сучасних митців, тому він має продовжувати свою справу, а не особисто боротися з окупантами, які намагаються захопити Україну. При цьому Тімоті зазначив, що пишається сміливістю Жадана.

Сергій Жадан, один із найвидатніших творців культури у світі, має тримати в руках нобелівський диплом, а не гвинтівку. Місто, де народився Сергій, перебуває під російською окупацією, а місто, де він живе, Харків, зараз стикається з російськими атаками,
— зазначив Тімоті Снайдер.

Американець, який активно підтримує Україну, зазначив, що на тлі таких подій він розчарований, що США не надають нашому народові активну підтримку. За його словами, цю війну можна було б вже закінчити, якщо у всього світу була б така сміливість, як в українців.

Мене засмучує те, що відсутність підтримки США дозволяє Росії розширювати свою зону терору та ставить під загрозу себе та мільйони українців.
Сергій з початку війни займався підтримкою солдатів, а зараз пішов в армію. Він має сміливість зробити це, тоді як ми не можемо реалізувати навіть просту допомогу,
— додав журналіст.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо нещодавно Христина Соловій вперше розповіла, заради кого кинула Сергія Жадана . Стала відомо, з ким зараз зустрічається співачка.