Прийняли вольове рішення захищати Україну як справжні чоловіки: хто з акторів зараз служить у ЗСУ

Новини шоубізнесу
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Ці артисти змінили свою професію на військовий мундир
Актори, які воюють. Колаж 24 Каналу

У добірці представлені актори, які зовсім нещодавно отримали повістки

Війна - складний час для будь-якої країни. Всім відоме твердження про те, що коли ревуть гармати, музи мовчать, піддається спростуванню в Україні. Зокрема, наші письменники, які відправилися захищати Україну, встигають і творити, і воювати.

На жаль, меншою мірою це стосується акторів, які фізично не можуть зніматися у стрічках, адже вони зайняті знищенням ворога. Отож, представляємо вашій увазі артистів, які відправилися до лав ЗСУ захищати Україну.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дмитро Сова

Артист свого часу розповідав, що на самому початку широкомасштабного вторгнення російської армії в Україну, він багато разів відвідував військкомат, проте кожного разу йому відмовляли та пропонували зачекати своєї черги. Отож, наприкінці червня йому зателефонували та повідомили про повістку. Сова не роздумуючи приєднався до українських захисників на фронті.

Роман Семисал

Зауважимо, що артист не став чекати офіційного призову і ще 10 років тому зателефонував на гарячу лінію Міністерства оборони. Він заявив, що хоче на фронт. Однак, його направили до військкомату за місцем проживання. Дізнавшись що чоловік за фахом музикант, йому зауважили, що на війні потрібні бійці (танкісти, артилеристи). Проте, через нестачу військових, Романа все ж таки взяли на передову, хоч попередньо і не гарантували цього.

Роман Семисал на фронті
Роман Семисал. Скриншот

Олександр Печериця

Олександр став відомим завдяки фільму “Гіркі жнива”. Окрім того, він грав у таких серіалах, як “Кріпосна” “Століття Якова” і “Сага”. Варто зауважити, що з перших днів російського вторгнення він активно служить у лавах ЗСУ.

Ахтем Сеітаблаєв

Відомий артист та режисер фільму “Кіборги” з перших днів війни несе свою службу у складі 206-го батальйону територіальної оборони Києва. Окрім того, Сеітаблаєв не перестає воювати на культурному фронті.

Олексій Тритенко

Артист, який знімався в фільмі “Мирний 21” теж свого часу без роздумів приєднався до рядів тероборони. Пізніше стало відомо, що Олексій брав участь у звільненні Київщини.

Гарік Бірча

Знаменитий Віталька під час війни зняв образ веселуна та відправився на передову. Окрім того, він продовжує одне з улюблених занять, а саме пише вірші.

Андрій Федінчик

Український актор свого часу приголомшив своїми ролями у стрічках "Крути 1918" та "Чорний ворон". Чоловік приєднався до захисту Житомирщини з перших днів повномасштабної війни.

Максим Девізоров

Зірка “Перших ластівок” та серіалу “Новенька” теж не став виключенням і пішов захищати свою батьківщину від російського ворога Минулого року Девізоров навіть отримав нагрудний знак “За зразкову службу”.

Даніель Салем

Відомий телеведучий та актор теж не зміг жити цивільним життям. Артист вирішив відправитися на фронт та стати на захист України.

Назар Грабар

Відомий український танцівник, модель та актор, який здобув популярність завдяки серіалу “В полоні у минулого”. Артист втратив на війні свого брата, а також сам дістав поранення.

Зазначимо, що окрім вищевказаних артистів, на службу призвано ряд театральних акторів, імена яких, на жаль, не є настільки гучними як вищезгаданих селебритіс.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Михайло Кукуюк отримав повістку на війну, але не пішов воювати. Відомо, що завадило йому захищати Україну на фронті.