"Вона в стані повного недоумства": 94-річній зірці фільму "Щоденник пам'яті" діагностували невиліковну хворобу

Новини шоубізнесу
598
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Джина Роулендс хвора на Альцгеймера
Джина Роулендс. Фото: Getty Images

Акторка Джина Роулендс повторила долю своєї мами, та навіть героїні, яку колись грала

94-річна членкиня династії Кассаветісов, американська акторка Джина Роулендс, відома своєю роллю у фільмі "Щоденник пам'яті", бореться з хворобою Альцгеймера. Про це повідомив її син, режисер Нік Кассаветіс, який також працював над створенням цього кінохіту.

У "Щоденнику пам'яті" Джина зіграла роль Еллі у віці, коли її героїня вже страждала на деменцію, що вкрай подібне до стану самої акторки. Хвороба Альцгеймера руйнує пам'ять, змінює поведінку та ускладнює комунікацію.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Видання Entertainment Weekly зазначає , що Нік Кассаветіс розповів про хворобу своєї матері, яка триває понад п'ять років, і зазначив, що вона майже не розуміє, що відбувається навколо неї. Востаннє на публіці лауреатка 4-х премій Еммі та 2-х Золотих глобусів зʼявлялася ще у 2016 році на премії Оскар.

Джина Роулендс невиліковно хвора
Джина Роулендс. Фото: Getty Images

Цікаво, що мати Джини Роулендс також страждала на хворобу Альцгеймера і померла у 1999 році. Під час прем'єри фільму у 2004 році Джина зізналася, що роль жінки з деменцією була для неї надзвичайно важкою, але важливою.

Я змусив свою маму зіграти старшу Еллі, і ми витратили багато часу на розмови про хворобу Альцгеймера, і тепер, протягом останніх п’яти років, у неї була хвороба Альцгеймера. Вона в стані повного недоумства. І це так божевільно — ми прожили це, вона зіграла це, і тепер все залежить від нас,
— каже син акторки Нік Кассаветіс.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше важкохвора Селін Діон прояснила, як невиліковний недуг впливає на її стан . Виявилося, що у зірки навіть можуть ламатися через це ребра.