"Чому я маю себе ламати?": Андрій Данилко відповів, чому досі не відмовився від своїх російськомовних пісень

Новини шоубізнесу
1 207
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Андрій Данилко прокоментував мовний скандал
Андрій Данилко. Фото: instagram.com/v_serduchka

Артист пояснив, чому Вєрка Сердючка ще не має повністю україномовного репертуару

Відомий артист Андрій Данилко, який виступив на музичному фестивалі Лайми Вайкуле, висловився щодо мовного питання. Артист пояснив, як ставиться до російської та чому не всі свої пісні переклав на українську. Усі подробиці дізнавайтеся на Хочу!

В інтерв'ю "LTV Ziņu dienests" Данилко прокоментував хейт у свій бік, викликаний мовним питанням. Тому артист пояснив, чи вважаю російську — “мовою агресора”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Так, за словами артиста, інколи він продовжує говорити російською, зокрема коли комунікує з людьми, які не знають української. Саме мову він вважає мовою комунікації, хоча й погоджується, що з його думкою буде багато хто не згоден.

Якби не російська мова, як би я міг розмовляти із Лаймою Вайкуле (на фестивалі у Юрмалі — прим. ред.)? Вона не знає української, а я не знаю латиської. У мене є своє ставлення до цього. Коли мені кажуть, що я розмовляю мовою агресора, то я кажу: "А може, агресор розмовляє російською?". Мова дана для комунікації. Пісні здебільшого написані мною. Я сам з Полтави, там суржик, я навіть колись цього соромився. І зараз кажу, що це особливість нашої області. Чому я маю себе ламати? Я наголошую, що мова дана для того, щоб ми розуміли один одного. А її використовують у політичних цілях,
— відповів Андрій Данилко.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше Організатори ATLAS розсекретили, чому насправді Вєрка Сердючка відмовилася від цьогорічного виступу. Спойлер: наступний музичний фестиваль вже точно готується прийняти артистів.