Роман Мацюта покинув армію: зірка серіалу "Дільничний з ДВРЗ" розсекретив несподівані подробиці

Новини шоубізнесу
645
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Роман Мацюта на фронті
Роман Мацюта. Фото: instagram.com/roman.matsyuta

Відомий український актор пояснив, чому не став продовжувати нести службу в лавах ЗСУ

Український актор Роман Мацюта оголосив про завершення своєї служби у Збройних силах України. Зірка українського кіно та серіалів пояснив, чому вирішив повернутися до цивільного життя, хоча і йому пропонували цікаву посаду. Усі подробиці дізнавайтеся на Хочу!

Роман Мацюта приєднався до лав ЗСУ ще на початку повномасштабної війни, ставши частиною 9 батальйону територіальної оборони. Він активно захищав Україну до моменту розформування його підрозділу. Після цього актор почав замислюватися над тим, чи варто продовжувати службу, чи все ж повернутися до свого звичного життя. Про це він розповів в інтервʼю Фокусу.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Зрештою, поради досвідчених військових допомогли йому визначитися. Фахівці рекомендували Мацюті зосередитися на тому, у чому він вже є професіоналом, а не витрачати час на навчання новим військовим навичкам. Тому актор вирішив завершити службу та зосередитися на благодійній діяльності, яка також допомагає Україні в цей важкий час.

Коли розформували батальйон і нам сказали самим шукати собі долю, я питав у досвідчених військових, що робити далі. І мені сказали, що ти не поспішай, на тебе ще війни вистачить. Ти роби те, чого ти можеш зараз навчити, а не тебе треба буде вчити. Можеш гнати транспорт — гони транспорт. Можеш співати пісні — їдь на передову, підтримуй бійців. Роби те, що ти вже зараз вмієш робити краще за всіх. І тоді кожен буде на своєму місці. Тому я так і вчинив. А що буде далі? Ну, подивимося. Усе може змінитися в будь-який момент,
— розповів Роман Мацюта.

Окрім цього, Мацюта зазначив, що йому пропонували залишитися в армії на тиловій посаді, але він відмовився. Артист пояснив, що через отримані травми йому було б важко виконувати такі завдання.

В армії є багато спеціальностей, які не передбачають перебування саме на передовій. Можна там працювати з психологічної підтримки, що раніше виконували замполіти. Мені пропонували, я сказав, що на цю посаду я не піду. А фізично, може, трохи вже з травмами своїми застарий для справжньої роботи, скажімо так,
— зазначив ексвійськовий.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше відома акторка вразила заявою про мобілізацію. Катерина Олос не приховує, що думала взяти зброю до рук та поповнити лави ЗСУ.