Ніяка не снайперка: Євгенія Емеральд розсекретила, на яких посадах вона служила

Знаменитості
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Українська військова Євгенія Емеральд, на життя якої здійснив замах її колишній чоловік, детально розповіла, де і на яких посадах служила. За словами "Жанни д'Арк", ЗМІ часто помилково називають її снайперкою. А чим саме захисниця займалася на фронті - розповідаємо нижче.

Виявилося, що колишня ювелір ще 2012 року отримала звання молодшого лейтенанта запасу, закінчивши військову кафедру КНУ ім. Тараса Шевченка. А коли в Україні почалася повномасштабна війна, вона вступила до лав ЗСУ. Через деякий час Євгенія Емеральд перевелася в Національну поліцію України, почавши службу в полку спецпризначення "Сафарі", отримавши посвідчення поліцейського.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

У вересні 2022 року Євгенія дізналася про свою вагітність і була відряджена до Києва. Після цього вона продовжувала службу до червня 2023 року, але вже в столиці. А зараз захисниця перебуває в декретній відпустці.

Про все це Емеральд розповіла у своєму Telegram-каналі, показавши військовий квиток, який вона вже здала, а також спеціальний жетон. А зробила вона це для того, щоб ЗМІ перестали називати її снайперкою, адже вона - поліцейська.

Взагалі ЗМІ занадто багато приписали мені того, що не є правдою. Дуже сподіваюся, що мене більше не порівнюватимуть зі снайперкою і не називатимуть так. Коли я добровільно пішла на фронт, моїм головним інструментом була зброя калібру 308,

- наголосила захисниця України.

Ніяка не снайперка: Євгенія Ємеральд розсекретила, на яких посадах вона служила - фото №1
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше колишній чоловік Євгенії Емеральд  відреагував на звинувачення в насильстві.  Він натякнув, що громадськість, можливо колись і дізнається правду.