Найпопулярніший український артист 2023 року: хто такий YAKTAK та що відомо про цього молодого хітмейкера

Знаменитості
2 932
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Ярослав Карпук, фото
Фото: instagram.com/yaktak_official

Сьогодні, 4 травня, YAKTAK відзначає день народження, тож, дізнайтесь більше про цього талановитого парубка

YAKTAK — молодий, але вже дуже популярний український співак, який у 2023 році революціонізував українські музичні чарти своїми хітами. Свій сольний проєкт YAKTAK запустив у лютому 2022 року, але за дуже короткий час він вже завоював серця мільйонів слухачів і здобув звання найпопулярнішого виконавця в Україні за 2023 рік згідно з рейтингом Spotify. Більше цікавих фактів з особистого життя та біографії артиста ви знайдете в нашому матеріалі.

12 цікавих фактів з біографії YAKTAK (Ярослава Карпука)

Хто такий YAKTAK
Фото: instagram.com/yaktak_official
Related video

Справжнє ім'я YAKTAK — Ярослав Карпук. Дата та місце народження артиста — 4 травня 2005 року, Стара Вижівка, Волинська область. Йому 19 років. А за знаком Зодіаку Ярослав Телець.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

YAKTAK — це не просто псевдонім. В цьому слові ховають ініціали артиста — частина його імені та прізвища. А ось про ще одне значення цього псевдоніму знає лише команда артиста.

Батьки артиста — державні службовці. Нещодавно Ярослав презентував новий кліп на пісню "Батькам", в якому вперше показав архівні фото і відео з ними.

Цікаво, що YAKTAK працює за освітою. Зараз він навчається в у Київській муніципальній академії естрадного та циркового мистецтва та здобуває спеціальність артист-вокаліст.

Любов до музики Ярослав прищепили бабуся та дідусь. Бабуся викладає у Старовижівській дитячій музичній школі, а дідусь у Старовижівському професійному ліцеї. Вже з дитинства він брав участь у конкурсах.

Батьки YAKTAK, фото
Фото: instagram.com/yaktak_official

Ви могли бачити YAKTAK у 5-му сезоні шоу "Голос.Діти". Він був в команді Дзідзьо та посів у проєкті друге місце.

Кар'єра Ярослава стрімко рушила вгору у 2022 році. Майже відразу проєкт YAKTAK полюбився українцям, а пісні артиста почали ставати найпопулярнішими в нашій країні. Він вже встиг співпрацювати з такими зірками, як Jerry Heil, MamaRika, KOLA.

Пісні "Силует" та "Танцюєш сама" Ярослав записував у готельному номері. Співак часто знаходить в турах, а щоб записувати нову музику, йому доводиться щось вигадувати.

Крім музики, Ярослава також манив світ спорту, а саме футбол. В якийсь період життя перед ним навіть стояв вибір — музика чи футбол. Зараз очевидно, що він прийняв правильне рішення!

Співак Яктак, фото
Фото: instagram.com/yaktak_official

Ярослав з дитинства мріяв представляти Україну на Євробаченні. А зовсім скоро його бажання може здійсниться. Він потрапив до фіналістів Нацвідбору на Євробачення-2024 та боротиметься за право представляти Україну на конкурсі у Швеції.

YAKTAK став найпопулярнішим артистом в Україні за 2023 за версією Spotify. Саме його пісні українці найчастіше слухали цього року! Також у цьому році Ярослав Карпук здобув перемогу в номінації "Найкращі нові імена попмузики" від Muzvar Awards.

YAKTAK, фото
Фото: instagram.com/yaktak_official

Особисте життя YAKTAK — теж дуже цікава тема. Серце цього талановитого красеня зайняте. У Ярослава є дівчина, з якою вони в стосунках вже понад два роки. Як говорив сам артист, Аліса Кліщук з ним "від самого початку". Вона завжди підтримує його та безумовно вірить в нього.

YAKTAK з дівчиною, фото
Фото: instagram.com/yaktak_official
Дівчина співака Яктак, фото
Фото: instagram.com/yaktak_official
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть 13 фактів про Олександра Волошина. Дізнайтеся, чим і як живе колишній чоловік Анни Трінчер.