Працює в IT та завойовує українську сцену: 10 цікавих фактів про репера Otoy

Знаменитості
559
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Молодий, проте дуже прогресивний співак Otoy за декілька років зумів стати справжньою зіркою української сцени. Він виступив на Євробаченні-2023, а також неодноразово очолював чарти Apple Music. В нашому матеріалі ви знайдете цікаві факти з біографії та особистого життя відомого репера.

10 цікавих фактів з біографії Otoy

Працює в IT та завойовує українську сцену: 10 цікавих фактів про репера Otoy - фото №1
Related video

Справжнє ім’я Otoy — В’ячеслав Дрофа.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Otoy народився 11 жовтня 1998 року у Львові. Йому 25 років. За знаком Зодіаку він Терези. Зараз В’ячеслав мешкає у Києві.

Працює в IT та завойовує українську сцену: 10 цікавих фактів про репера Otoy - фото №2

У віці 15 роки В’ячеслав Дрофа почав працювати в IT-сфері. Зараз Otoy не тільки займається музикою, а й обіймає посаду UX Director в компанії Alty, яка, до речі, розробляла та проєктувала Monobank.

Музикою Otoy почав активно займатися  у 2020 році. Тоді він випустив музичний маніфест Corruption та закликав йти на вибори.

За допомогою своєї творчості Otoy висловлює громадянську та соціальну позицію, розповідає про Україну та війну. Після початку повномасштабного вторгнення В’ячеслав Дрофа заснував фонд "Агов", щоб забезпечувати потреби сімей захисників "Азовсталі".

Двоюрідний брат Otoy, Дмитро, був бійцям полку "Азов" та загинув на війні. Йому репер присвятив трек "Мій брат".

Працює в IT та завойовує українську сцену: 10 цікавих фактів про репера Otoy - фото №3

На тілі Otoy є 15 татуювань. Напис "Моє тіло містить душу" артист вважає своїм життєвим постулатом.

У 2023 Otoy був запрошеним артистом від України на Євробаченні. В півфіналі конкурсу він зачитав реп на вірш Тараса Шевченка "Садок вишневий коло хати".

Цікаво, що Otoy самотужки режисує і монтує свої кліпи. Зараз він співпрацює з продюсеркою Іриною Горовою.

Працює в IT та завойовує українську сцену: 10 цікавих фактів про репера Otoy - фото №4

Otoy — один з перших українських артистів, який потрапив до Apple Music Up Next — програми, яка підтримує молодих виконавців. А другий альбом репера "Недовготривалі відносини" за першу добу очолив чарт Apple Music.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть  9 цікавих фактів про співака SHUMEI. Він вміє грати на флейті, фортепіано, гітарі та духових інструментах!