"Я не порушувала закону": Гатун розповіла, навіщо їздила в окупований Крим та прокоментувала свій скандальний номер

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Актриса Ірина Гатун, яка зіграла роль біженки зі Скадовська у злощасному номері "Вечірнього Кварталу", вперше розповіла про свої поїздки в окупований Крим. Гумористка стверджує, що закон вона не порушувала. А ось для чого Гатун кілька разів приїздила до окупованого Криму, читайте далі в нашому матеріалі.

Ірина Гатун не розуміє хвилю критики стосовно того, що вона відвідувала окупований Крим. У інтерв'ю для видання "kp.ua" акторка стверджує, що на півострів вона їздила до своєї близької подруги, яка має виражену проукраїнську позицію. Подруга не могла покинути Крим, бо тільки народила та почувалася погано, тож Ірина їздила підтримувати її.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Я їздила туди, щоб підтримати близьку подругу, яка підтримує Україну. Подруга тоді тільки-но народила дитину, до того ж дуже болісно сприйняла ситуацію з анексією. І я періодично їздила до неї, щоб розрадити та підтримати у важкий період. Ім’я подруги вказувати я не буду, бо у неї і так там дуже багато проблем. Навіть просто через те, що вона зі мною спілкувалася в месенджері після 24 лютого 2022 року, в неї виникли серйозні проблеми,

— розповідає Гатун.

Зірка "Вечірнього Кварталу" також відповіла на питання, чи законно вона відвідувала тимчасово окупований острів. Ось, як це було, за її словами:

Коли я їздила в Крим, я не порушувала закону. В’їзд та виїзд на територію тимчасово окупованого півострова я здійснювала з українським паспортом через територію України, через офіційний контрольний пункт в’їзду-виїзду "Каланчак". Виходить, що зараз люди гноблять мене, українку, за те, що я поїхала з української сторони з українським внутрішнім паспортом в наш український Крим.

"Я не порушувала закону": Гатун розповіла, навіщо їздила в окупований Крим та прокоментувала свій скандальний номер - фото №1

Також Ірина Гатун зачепила тему скандального номера про дівчину зі Скадовська. Вона вкотре перепросила, зауваживши, що вони з командою не хотіли нікого образити цим виступом, та спробувала пояснити сенси, які вони вклали в нього:

Ще раз озвучу посил авторів, що смисл номера в тому, щоб люди не боялися говорити українською мовою навіть з помилками. По суті, це номер про багатьох із нас. Про кожного, хто робить помилки у вимові, але все одно не здається, продовжує говорити і вчитися на своїх помилках. Мені здається, що в цьому і є сила українців – що ми можемо посміятися над собою. Дуже багато людей мені в особисті писали, що вони не розуміють, в чому проблема, що вони самі так говорять і також сміються над своїми помилками. Причому писали з різних міст. Писали, що говорять суржиком.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також раніше ми публікували  неочікувані факти про Ірину Гатун. Як виявилося, біографія цієї актриси налічує ще чимало цікавих моментів.