Джонні Деппу 61 рік! Цікаві факти про відомого актора — погано бачить та колекціонує рідкісні книги

Знаменитості
1 184
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Красиве фото Джонні Деппа
Актор Джонні Депп. Фото: instagram.com/johnnydepp

Сьогодні Капітан Джек Горобець святкує день народження!

Джонні Депп — американський актор, продюсер та музикант, є однією з найвідоміших фігур Голлівуду. Сьогодні, 9 червня, зірка кіно відзначає день народження. Цікаві факти з його біографії читайте в нашому матеріалі!

Джонні Депп з роками залишається однією з найвпливовіших та харизматичних постатей у світі кіно, відомою своїм унікальним стилем та неповторними ролями. З нагоди 61-річчя актора пропонуємо вам дізнатись цікаві факти про нього.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Джонні Депп в молодості та його дитинство

Як Джонні Депп виглядає зараз, фото
Джонні Депп зараз. Фото: instagram.com/johnnydepp

Джон Крістофер "Джонні" Депп II — це повне ім’я актора. Національність — американська. Дата та місце народження — 9 червня 1963 року в Овенсборо, штат Кентуккі, США. Вік — 61 рік. Знак Зодіаку — Близнюки.

Сім'я Деппа часто переїжджала. Він прожив в більш ніж 20 різних містах до того, як оселитися в Мірамарі, штат Флорида. Батьки Джонні Деппа розлучилися, коли йому було 15 років, що сильно вплинуло на його молодість: він зловживав алкоголем та мав проблеми з наркотиками. Батько Джонні Деппа — Джон Крістофер Депп Старший — працював інженером-будівельником, а його мати, Бетті Сью Палмер — офіціанткою. У актора є дві сестри — Деббі й Крісті, а ще брат Даніел.

Джонні Депп в молодості, фото
Молодий Джонні Депп. Фото: Getty Images

Спочатку Депп хотів стати музикантом. Він грав на гітарі в різних місцевих групах, включаючи The Kids, і переїхав до Лос-Анджелеса, щоб спробувати щастя в музиці, але в долі були інші плани.

Зріст Джонні Деппа — 178 см. Вага актора — 72 кг.

Кар'єра та фільмографія Джонні Деппа

Акторську кар'єру завдяки своєму другу Ніколасу Кейджу, який порадив йому спробувати піти на кастинг. Його першою значущою роллю стала роль Глена Ленца в фільмі "Кошмар на вулиці В'язів" у 1984 році.

Джонні Депп у фільмі "Пірати Карибського моря", фото
Джонні Депп в ролі Капітана Джека Горобця. Фото: скриншот з фільму
Джонні Депп у фільмі "Аліса в країні чудес", фото
Джонні Депп в ролі Божевільного Капелюшника. Фото: скриншот з фільму
Джонні Депп у фільмі "Чарлі та шоколадна фабрика", фото
Джонні Депп в ролі Віллі Вонки. Фото: скриншот з фільму

Однією з найбільш впізнаваних ролей Деппа є роль капітана Джека Горобця в серії фільмів "Пірати Карибського моря". Ця роль принесла йому міжнародну славу та кілька номінацій на премію "Оскар". Також Депп часто співпрацював з режисером Тімом Бертоном, створюючи культові образи в таких фільмах, як Едвард Руки-ножиці" (1990), "Ед Вуд" (1994), "Сонна Лощина" (1999), "Чарлі та шоколадна фабрика" (2005), "Труп нареченої" (2005) та ще багато різних фільмів.

Особисте життя Джонні Деппа

Особисте життя Джонні Деппа. Депп був одружений двічі — з Лорі Енн Еллісон (1983-1985) та Ембер Герд (2015-2017). Він також мав тривалі стосунки з актрисою Вайноною Райдер та співачкою Ванессою Параді, з якою у нього двоє дітей — дочка Лілі-Роуз Мелоді Депп та син Джон Крістофер "Джек" Депп III.

Джонні Депп з Вайноною Райдер, фото
Джонні Депп і Вайнона Райдер. Фото: Getty Images
Історія кохання Джонні Деппа та Ванесси Параді, фото
Джонні Депп з мамою своїх дітей Ванессою Параді. Фото: Getty Images
Друга дружина Джонні Деппа, фото
Джонні Депп та його колишня дружина Ембер Герд. Фото: Getty Images

Судові справи Джонні Деппа. Останніми роками Депп був замішаний у кількох юридичних суперечках, включаючи скандальний судовий процес з Ембер Герд, в якому обидві сторони звинувачували одна одну у домашньому насильстві. Справа вирішилась на користь Деппа та все ж значно зіпсувала його репутацію, через що актор впродовж кількох років не знімався в кіно.

Інші цікаві факти про Джонні Деппа

Джонні Депп грає на гітарі, фото
Музикальна кар’єра Джонні Деппа. Фото: instagram.com/johnnydepp

Депп продовжує грати на гітарі та співпрацював з багатьма музикантами, включаючи Мериліна Менсона та гурт Hollywood Vampires, який він створив разом з Елісом Купером та Джо Перрі.

Депп відомий своїм інтересом до мистецтва та колекціонуванням рідкісних книг. Він також великий шанувальник перегонів на мотоциклах.

Скільки заробляє Депп? За роль Джека Горобця в четвертій частині "Пірати Карибського моря" Джонні Депп отримав 55,6 мільйона доларів. Це рекордна сума гонорару в історії Голлівуду.

Депп ніколи не дивиться фільми, у яких він грає. Одного разу він висловився щодо цієї позиції наступним чином: "Краще я проковтну мішок кліщів, аніж буду робити це".

Джонні Депп підтримав Україну під час Революції Гідності. Він також виступив з вимогою звільнити українського політв'язня Олега Сенцова.

У зірки поганий зір. Депп погано бачить лівим оком і короткозорий на праве.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Також не пропустіть цікаві факти про Ніколу Кохлан. Зірка популярного серіалу "Бріджертони" підтримує бодіпозитив та захоплюється модою.