Український режисер стрічки "20 днів у Маріуполі" Мстислав Чернов зможе обирати найкращі фільми на Оскарі

Знаменитості
2 219
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Мстислав Чернов отрмав запрошення від Американської кіноакадемії
Мстислав Чернов. Фото: facebook.com/MstyslavChe

Діяча культури, який підкорив увесь світ своєю документальною працею, запросили до Американської кіноакадемії

Український режисер і фотокореспондент Мстислав Чернов, відомий за фільмом "20 днів у Маріуполі", отримав запрошення від Американської академії кінематографічних мистецтв та наук стати членом організації та голосувати за найкращі фільми на "Оскарі". Однак є одна важлива причина, за якої Мстислав, який отримував серйозні погрози , може відмовитися від такої пропозиції. Усі деталі дізнавайтеся нижче!

Загалом запрошення отримали 487 осіб, які відзначилися своїми кінороботами у 2024 році. Серед них — режисер стрічки "20 днів у Маріуполі". Це означає, що Мстислав Чернов може взяти участь у відборі номінантів на премію в наступні роки, якщо прийме пропозицію.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Американська кіноакадемія опублікувала повний список запрошених на своєму офіційному сайті. Мстислав Чернов наразі не підтвердив своє рішення щодо участі. У списку також присутні 71 номінант і 19 лауреатів "Оскару".За інформацією The Guardian , якщо всі запрошені погодяться, кількість членів академії збільшиться до 10 910 осіб, з яких 9 934 матимуть право голосувати на 97-й церемонії вручення "Оскара" наступного року.

Мстислав Чернов та Сергій Лозниця можуть оцінювати фільми на Оскар
Двох українців запросили до журі на Оскарі. Фото: скріншот

Однак серед нових членів Академії є також український режисер Сергій Лозниця, відомий своєю суперечливою позицією щодо російської культури. У 2022 році чоловіка виключили з Української кіноакадемії через його погляди на військове вторгнення рф в Україну. Подейкують, що саме через це Мстислав Чернов може відмовитися від пропозиції Американської кіноакадемії.

Та варто зазначити, що на цьогорічному Каннському кінофестивалі Лозниця здивував усіх. Адже там він представив свою нову стрічку "Вторгнення", прикрасивши свій костюм брошкою у вигляді українського прапора.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше творець оскароносного фільму "20 днів в Маріуполі" розповів, як зірки Голлівуду відреагували на його промову. Мстислав зазначив, що присутні у залі не могли стримати сліз .