Прем'єра фільму "20 днів у Маріуполі" принесла Мстиславу Чернову не лише славу, а й загрози: що відомо

Знаменитості
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Мстислав Чернов
Фото: Getty Images

Режисер документального фільму зізнався, що його життю постійно загрожує небезпека

Український воєнний кореспондент та режисер документального фільму "20 днів у Маріуполі", Мстислав Чернов, повернувся в Україну разом зі статуеткою після успішного виступу на світовій сцені, але не без неспокою. Виявилося, що після того, як його стрічка отримала престижну нагороду "Оскар", над ним почали нависати тіні загроз.

Під час пресконференції , яка відбулася після його повернення, Чернов поділився своїми враженнями від перемоги та зазначив, що у момент виходу на сцену він мав відчуття, ніби разом з ним перед Голлівудом постали мільйони українців.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Проте, разом з успіхом прийшли й тіні загроз. Чернов розкрив деякі неприємні деталі. Спікер вирішив не уточнювати деталі, але підкреслив, що він отримує загрози, що ставлять під питання не лише його власну безпеку, але й безпеку близьких. Залишається невідомо, хто саме стоїть за цими погрозами, але час покаже, як буде реагувати на це український режисер та його оточення.

Це негативні прояви. Але вони почалися вже після Маріуполя і не закінчувалися. Надходять щоразу, коли я з'являюся в публічному просторі й про це пишуть медіа. Коли я виступав у Європейському парламенті. Після "Оскара" багато було погроз. Є й інші нюанси, про які не можу зараз казати. Важко пересуватися, важко забезпечувати й безпеку зйомки, і безпеку близьких, скажімо так,
— зізнався Мстислав Чернов.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше творець оскароносного фільму "20 днів в Маріуполі" розповів, як зірки Голлівуду відреагували на його промову. Мстислав зізнався, що більшість знаменитостей плакали , переймаючись проблемами України.