Олег Сенцов зізнався, що побудило його піти на фронт після 5-річного полону на росії: "Єдина можливість легально вбивати"

Знаменитості
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Олег Сенцов відповів, чому пішов служити
Олег Сенцов. Фото: facebook.com/oleg.sentsov

Відомий український кінорежисер висловився про бажання помститися росіянам

Кінорежисер Олег Сенцов, колишній бранець Кремля, від початку повномасштабного вторгнення росії до України взяв до рук зброю, аби захистити свою країну. А нещодавно він отримав підвищення по службі. У своїх інтерв'ю він відверто говорить про те, що це для нього не лише обов'язок перед батьківщиною, а й спосіб помститися за роки неволі.

Сенцов був незаконно затриманий російськими окупантами в анексованому Криму у 2014 році та засуджений до 20 років ув’язнення. Лише у вересні 2019 року, завдяки обміну полоненими, він та Олександр Кольченко змогли повернутися додому. Обмін став можливим завдяки домовленостям між президентами України та росії – Володимиром Зеленським та володимиром путіним.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Після пережитих жахіть російської тюрми, Сенцов відчув необхідність боротися за свободу та справедливість, ставши до лав захисників України. Про це він розповів в інтервʼю “Укрінформ”.

Помститися бажання є. І в тому числі це була одна з причин, чому я пішов в армію. Тому що це єдина можливість зараз легально вбивати ворогів. Потім такої можливості вже не буде,
— зазначив кінорежисер.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, не так давно ми повідомляли, що Олег Сенцов отримав контузію та втратив бойових побратимів. Режисер та захисник України нагадав, якою ціною військовим дається звільнення навіть найменшого клаптика землі від окупантів.