"Це пекло": ведуча Людмила Барбір розповіла, як ставиться до жорсткої мобілізації

Знаменитості
Анна Мисюк

Анна Мисюк

Заступниця головного редактора

Людмила Барбір розповіла висловилась про мобілізацію
Ведуча Людмила Барбір. Фото: instagram.com/liudmila.barbir/

Ведуча "Сніданок 1+1" також розповіла про стосунки з чоловіком, який зараз на війні

Людмила Барбір розповіла як їй вдається підтримувати звʼязок із чоловіком, що пішов добровольцем на війну, та про друзів, які загинули на передовій. Ведуча також висловилась про своє ставлення до жорсткої мобілізації.

Чоловік Людмили, Ігор, пішов добровольцем на фронт на початку АТО, у 2014-му році. А після початку повномасштабної війни мобілізувався до лав ЗСУ. 11-річного сина Тараса родина спочатку евакуювала на захід України, до бабусі, але згодом він повернувся додому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video
Ми звикли жити вдвох із сином. Перший рік ми взагалі всі троє жили окремо, бо чоловік спочатку був у ТРО, а потім добровольцем у ЗСУ. Він інструктор, навчає тактиці, штурмам, засідкам, розвідці та боям у місті. Ігор каже: "Хто, як не я?". Перші місяці повномасштабного вторгнення ми працювали без вихідних, бо Нелі не було, Руслан на іншій локації працював, ми з Єгором та іншими колегами тримали ефір,
згадує Людмила.

Барбір також поділилася своїм ставленням до жорсткої мобілізації в Україні. Ведуча вважає, що процес має бути організований краще, з урахуванням потреб і обставин кожної людини. Мовляв, до цього треба підійти інакше, з розумінням:

Треба більше давати часу, щоб люди встигли завершити свої справи. У когось хвора мама, у когось бізнес, який треба передати. Більше часу для навчання — це дуже важливо. І звичайно, що ротацію потрібно проводити, бо хлопці вже не витримують, бачачи ті страшні речі, які там відбуваються. Це пекло.

Барбір також пояснила, що війна, на жаль, зачепить всіх. Проте, в неї, як у дружини військового, не виникає агресії до чоловіків, що сидять у кафе чи ресторанах, або просто гуляють містом. За словами Людмили, хтось має бути на передовій, а хтось — у тилу, але ротація потрібна, бо хлопці на передовій переживають страшні речі. 

Людмила також згадала своїх друзів, які загинули на війні:

Один із моїх близьких друзів, старший інструктор в Ігоря, загинув. Це була дуже важка втрата. Згодом ще один друг загинув, залишивши вагітну дружину. Інший наш друг і кум, який разом з Ігорем пішов в ТРО, потім у 47-му бригаду, регулярно звітує мені про свої бойові завдання. Я прошу його хоч плюсик поставити мені, коли йде на завдання і повертається.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що днями з’явилась інформація, мовляв, Вакарчук звільнився із ЗСУ. Пресслужба артиста усе розʼяснила.