СБУ "взялася" за блогерів, які підтримали російське ІПСО: Настю Умку вже чекають на розмову (ВІДЕО)

Знаменитості
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Настя Умка оскандалилася після обстрілу Охматдиту
Настя Умка. Фото: instagram.com/nastyaumka

Блогерка, яка заявляла, що "Україні не потрібні кордони 1991 року", стала обʼєктом пильного спостереження СБУ

Після гучного скандалу з блогерами, які почали звинувачувати “обидві сторони” у ракетному удару по “Охматдиту”, Служба безпеки України ретельно почала займатися цією справою. Схоже, просування російських ІПСО в українському інформаційному просторі не залишиться без уваги державних органів. І першою за свої слова відповідатиме Настя Умка.

Причиною пильної уваги до блогерки стали її слова у соцмережах після того, як росія поцілила ракетою у дитячу лікарню “Охматдит”. Адже тоді Настя Умка, як і чимало інших блогерів, почала висловлювати “власну думку” про припинення війни, навіть якщо заради цього росії треба буде поступитися територіями України. Втім, як помітило чимало користувачів Мережі, такі слова вкрай явно повторювали пропагандистські наративи, які часто висловлюють рупори кремля. Зокрема коли Настя зговорила про те, що “Україні не потрібні кордони 1991 року”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Однак суцільне невдоволення діями та словами блогерів отримало продовження. Адже після цього СБУ швидко відреагувало на заяви інфлюенсерів і вже запросило Настю Умку на співбесіду.

Про це дівчина повідомила особисто у себе в Insta Stories. Про що саме з нею спілкуватимуться органи вона, звісно, здогадується. Та після обіцяє відразу розповісти підписникам.

Зранку я отримала дуже цікавий дзвінок. Не можу сказати, що я була здивована, але в ступор він мене поставив. Запросили мене завтра на розмову в СБУ,
— розповіла блогерка.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, що на тлі трагедії в "Охматдиті" ще й акторка Наталка Денисенко отримала чимало хейту у свій бік. Зірка “Кріпосної” розлютила українців своєю "непопулярною думкою".