На Дональда Трампа вчинили замах: реакція Володимира Зеленського та інших світових лідерів

Знаменитості
812
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Замах на Дональда Трампа
Фото: Associated Press

Політики заявили, що в демократичному суспільстві не може бути політичного насилля

У ніч на 14 липня (вдень за американським часом) на 45-го президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа, який може вигнати Меган Маркл та принца Гаррі із США, здійснили замах під час його виступу. На нашумілий інцидент вже відреагували лідери країн, популярні люди та відомі політики.

Зокрема, слова найщирішого одужання висловив і шостий Президент України Володимир Зеленський. Володимир Олександрович висловив свою позицію на сторінці X.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Відтак, український лідер зазначив, що такому насильству не може бути жодних виправдань. Окрім того, Зеленський побажав Америці вийти з цього прикрого випадку ще сильнішою.

З жахом дізнався про стрілянину по колишньому президенту США Дональду Трампу під час його передвиборчого мітингу в Пенсильванії. Такому насильству немає виправдань та не повинно бути місця будь-де у світі. Насильство ніколи не має перемагати. Я радий дізнатися, що Дональд Трамп уже в безпеці, та бажаю йому швидкого одужання. Також висловлюю співчуття близьким жертви цього нападу – учасника мітингу. Бажаю сили всім, хто шокований цією подією. Бажаю Америці вийти з цього сильнішою.
- зазначив український лідер.

Серед світових лідерів свою позицію щодо замаху висловив прем'єр-міністр Британії Кір Стармер. Політик засудив всі форми політичного насильства та передав найкращі слова побажання здоров'я Дональду Трампу. Окрім того, Трампа підтримав прем'єр Канади Джастін Трюдо, який теж безумовно висловився про політичне насильство. Свої категоричні заяви висловили і прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда, прем'єр Австралії Ентоні Альбанезе. Прем'єр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що в Ізраїлі моляться за одужання 45-го президента.

Щодо реакції росії, то офіційний представник МЗС рф Марія Захарова теж не пройшла повз замах на Дональда Трампа. Захарва зробила провокативну заяву стосовно того, що у США стимулюють розпалювання ненависті до політичних опонентів.

Окрім політиків, стосовно нападу на Трампа висловився і винахідник та бізнесмен Ілон Маск. До речі, Ілон вклав гроші у виборчу кампанію 45-го президента.

Я повністю підтримую президента Трампа і сподіваюся на його швидке одужання.
- написав у соцмережах Трамп.

Відомо, що замах на Трампа вчинив 20-річний хлопець Томас Метью Крукс. До речі, він записував відеозвернення, де піддавав критиці дії республіканців.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Володимир Зеленський провів зустрічі з актором Метью Макконахі. Український лідер запропонував йому приєднатися до UNITED24.