Де і коли поховають Ірину Фаріон: усі подробиці щодо чину похорону відомої мовознавиці

Знаменитості
784
Юлія Кацаєва

Юлія Кацаєва

Заступниця головного редактора

Ірина Фаріон померла
Ірина Фаріон. Фото: facebook.com/farioniryna

Попрощатися з мовознавицею зможуть всі охочі

Після фатального нападу у Львові Ірина Фаріон пішла з життя, лишивши по собі не тільки чимало неоднозначних публічних виступів, а й зробивши неоціненний внесок у розвиток української ідентичності. Тому віддати шану відомій мовознавиці зможуть усі охочі. Коли та де саме — розповідаємо нижче.

Чин похорону мовознавиці, екснардепки й громадської діячки заплановано на понеділок, 22 липня. Ірину Фаріон буде поховано на Личаківському кладовищі, що є найстаршим із діючих у Львові. Про це повідомила донька мовознавиці, Софія Семчишин на власній сторінці у Facebook.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Парастас за Іриною Фаріон розпочнеться в неділю, 21 липня о 19:00 в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла. Попрощатися з громадською діячкою зможуть всі охочі до 22:00. Ну а на наступний день Ірину Фаріон поховають на центральній алеї Лисичанського кладовища, неподалік могили Володимира Івасюка.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Зазначимо, що на трагічну звістку щодо гибелі Ірини Фаріон активно обговорюють у соцмережах. В тому числі вбивство мовознавиці прокоментували й відомі діячі культури.