Маємо чим пишатися! Як Україна показала себе на Літній Олімпіаді 2024: скільки золота везуть наші спортсмени додому

Знаменитості
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Олександр Хижняк на нагородженні золотою медаллю
Фото: Getty Images

Гімн України під час нагородження на Олімпійських іграх в Парижі прозвучав три рази

11 серпня закінчуються Олімпійські ігри 2024 у Парижі. За ці півмісяця поки вони проводилися, мережу розривали моменти з ігор, які не напряму стосувалися спорту. Приміром, можна згадати стрільця з Туреччини Юсуфа Дікеча, який прийшов на змагання зі стрільби без засобів захисту та без спеціальних окулярів. Не можна обійти стороною прикрий момент, який стався з ізраїльською плавчинею українського походження, яка не змогла взяти участь у змаганнях через те, що в той час була на вечері.

Отож, саме 11-го серпня відбулися останні змагання. Зауважимо, що останньою нагородою України стала срібна медаль.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Загалом українським збірникам за весь період Олімпійських вдалося здобути 12 медалей. Варто зауважити, що цей результат є одним з найскромніших у історії виступів українських олімпійців. Отож, за рейтингом Україна посіла 22 місце.

Окремо окреслимо увагу на тих спортсменах, які здобули для країни золоті нагороди. Це Олександр Хижняк, який став олімпійським чемпіоном з боксу, Ярослава Магучіх, яка здобула золото у змаганнях зі стрибків, а також українська збірна жінок, які тріумфували у фехтуванні.

Збірна України з фехтування на шаблях
Фото: Associated Press
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що стало відомо, які артисти візьмуть участь у церемонії закриття олімпіади 2024 у Парижі. Серед запрошених гостей і знаменитий репер Snoop Dogg.