"Це стратегічна річ": Тарас Тополя розповів, як переходив з російської на українську

Новини шоубізнесу
Станіслав Кармазін

Станіслав Кармазін

Редактор стрічки новин

Тарас Тополя окреслив свою увагу на важливості української у сегменті культури
Фото: Інстаграм Тараса Тополі

Артист зазначив, що мова неабияк важлива у побутовому спілкуванні

Відомий український співак, фронтмент гурту “Антитіла” Тарас Тополя, який обурився через те, що в столичних школах діти говорять російською, висловився стосовно важливості української мови у культурі. Він також розповів про досвід свого переходу на державну мову.

Про це Тополя розповів у своєму інтерв’ю Суспільному. Зокрема, Тарас окреслив свою увагу на важливості української у культурному сегменті.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Артист переконаний, що на сьогодні це є стратегічна річ. Окрім того, Тополя додав, що мова неабияк важлива у сфері побутового спілкування.

Українська мова була, є і буде важливою. Це стратегічна річ. Не лише в сфері культури, але й в сфері побутового спілкування вона важлива. Починаючи з 2014 року, з анексії Криму і війни на Донбасі, ми взагалі для себе закрили от ту російську історію, якийсь російський ринок потенційний, де у нас були всі шанси. Я тепер жартую, що поїдемо в росію тільки тоді, коли квитки на концерт можна буде придбати за гривні.
- заявив Тополя.

Крім того, Тополя розповів, коли сам прийняв рішення послуговуватися виключно українською. Як виявилося, сталося це тоді, коли в нього народився первісток.

Коли народився Роман — наш первісток. Домовилися з дружиною, що ми з дитиною спілкуємося українською мовою, тому що це важливо. Потім поступово перейшли на спілкування між собою українською мовою і все.
- зазначив Тарас.
ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як Тарас Тополя розкритикував Галкіна та Пугачову. Артист розповів, як ставиться до росіян, які підтримують зараз Україну.