Цієї помилки припускаються чимало кулінарів: що не варто робити з макаронами після варіння

Кулінарні підказки
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

як варити макарони
Правильне варіння макаронів. Фото: thesun.co.uk

Чи треба їх промивати

Макарони для багатьох лишаються улюбленим гарніром, наряду з картоплею. До речі, ми розповідали, що зробити з картоплею перед смаженням для отримання золотистої скоринки. Тепер розповімо, чи має сенс одна дія, яку роблять чимало кулінарів після відварювання макаронів. 

Багато хто звик промивати макарони після варіння, вважаючи, що так вони будуть чистішими. “Хочу” розповідає, чому не варто так робити.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Чому не потрібно промивати макарони?

Цей звичай прийшов із часів, коли макарони продавались в більшості на вагу. Це створювало додаткові небезпеки “забруднення”. Та й самі макарони були низької якості, тому весь час намагались злипнутись у одну велику “макаронину”. В таких умовах промивання було єдиним варіантом хоч якось врятувати смак страви.

Насправді, це все псує. Річ у тім, що крохмаль, який виділяється макаронами під час варіння, є природним “клеєм”, що допомагає соусу краще прилипати до макаронів. Змиваючи його, ми позбавляємо себе великої частки задоволення від їжі. Та й часи, коли з продуктів треба було “змивати” бруд, давно минули.

Як варити макарони без промивання?

Якщо вам незвично не промивати макарони, візьміть за звичку разом із ними готувати соус та після того, як злили воду, одразу перемішувати продукт із соусом. Якщо ж вам необхідно зберегти відварені макарони - додайте трохи масла або олії у гарячі макарони та перемішайте. 

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Так макарони точно не злипнуться і залишаться смачними. Також ми розповідали, як смачніше приготувати тушковану капусту.