Чим освітлювати кімнату при відключеннях електроенергії: як зробити світильник без електрики

Лайфхаки
Софія Мельник

Софія Мельник

Редакторка стрічки новин

Спосіб освітлення приміщення при відключеннях світла
Саморобний світильник. Фото: vctr.media

Під час відключень світла не доведеться сидіти у повній темряві

За час регулярних відключень світла люди заздалегідь мають підготувати речі першої потреби та запас води на 2 дні. Також, щоб не сидіти у повній темряві стане у пригоді вміння освітити кімнату без електрики.

Блекаути не застануть вас зненацька, якщо ви знатимете про альтернативні джерела світла. Щоб не сидіти у темряві, кімнату можна освітити кількома способами, розповідає автор YouTube каналу "SiroMAN".

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Для освітлення кімнати можна застосувати новорічну гірлянду на батарейках, ліхтар чи лампи, які чудово працюють від павербанка, який головне не забувати регулярно заряджати.

Освітити кімнату можна за допомогою LED-стрічки, яку можна наклеїти по периметру кімнати або в конкретному місці. Світла від стрічки буде вистачати навіть на читання.

Щоб продовжити час світіння стрічки - її можна під'єднати до акумулятора. Але, якщо у вас немає навичок роботи з електрикою, краще залишити такий спосіб для спеціалістів.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як зробити саморобний світильник. На його виготовлення піде лише одна хвилина, а горітиме він досить довго.