Чому не можна пхати у мангал все підряд: ці дрова зіпсують вам м’ясо

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

які дрова не підходять для шашлику
gotoshop.ua / Як смажити шашлик смачно

Не все дерево однакове, коли йдеться про шашлик

Ми розповідали, яка помилка псує смак шашлику. Але цілком зіпсувати м’ясо може неправильний вибір палива для мангалу.

Ви коли-небудь замислювалися над тим, чому шашлик, приготований на різних дровах, має різний смак? Або чому після приготування на деяких видах деревини м'ясо набуває неприємного присмаку? Справа в тому, що не всі дрова підходять для приготування шашлику. Разом із “УНІАН” розберемося, які саме і чому.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Які дрова не підходять для шашлику?

Хвойні породи, такі як сосна та ялина під час горіння виділяють смолу та інші речовини, які можуть потрапити на м'ясо і зіпсувати його смак. Крім того, смола може пошкодити решітку мангалу.

Листяні породи, як акація, горобина, тополя, в'яз часто вбирають з навколишнього середовища різні шкідливі речовини, які при горінні можуть виділятися і потрапляти в їжу.

Старі дошки, палети, які довго перебували на відкритому повітрі або були оброблені хімікатами, при горінні виділяють токсичні речовини.

Які дрова найкраще підходять для шашлику?

Фруктові дерева надають м'ясу приємний аромат, не коптять сильно і дають рівномірне тепло. Вони надають м'ясу легкий фруктовий аромат, що робить його смачнішим. Дим від фруктових дерев не такий їдкий, як від хвойних, і не псує смак м'яса.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Правильний вибір дров – це запорука смачного і безпечного шашлику. Не економте на якості дров, адже від цього залежить не тільки смак страви, але і ваше здоров'я. Також ми ділились вдалим рецептом маринаду для курки.