Чотири дешеві методи, від яких слимаки втечуть з капусти: один із них взагалі не потребує ні копійки

Сад і город
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

методи боротьби зі слимаками
Hocju.ua / Як прогнати слимаків

Шкідники більше не з’їдять капусту

Ми розповідали, як омолодити огірковий кущ в серпні. Тепер ділимось порадами, які допоможуть прибрати з капусти ненажерливих шкідників - слимаків.

Ці створіння можуть завдати значної шкоди вашому врожаю, залишаючи на листках характерні дірки та сліди слизу. Існує кілька простих і ефективних народних методів, які допоможуть вам захистити капусту від шкідників. Розповідаємо про них разом із “Добротою”.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Ось кілька дієвих способів боротьби зі слимаками та равликами

Гірчичний бар'єр

Посипте землю навколо капусти гірчичним порошком. Гострий запах гірчиці відлякує слимаків і равликів, створюючи для них неприємну перешкоду.

Шкаралупкова броня

Подрібнена яєчна шкаралупа також є ефективним засобом від слимаків. Розсипайте її навколо рослин – гострі краї шкаралупи будуть травмувати ніжкі шкідників і відлякувати їх.

Захист для качанів

Цей спосіб не потребує ні копійки грошей. Видаліть нижнє листя капусти, щоб слимакам було складніше залізти на качан. Можна також збудувати невеликий комірець навколо стебла з будь-якого матеріалу (наприклад, з картону або пластику), щоб створити додатковий бар'єр. 

Пекучий настій

Приготуйте настій з гострого перцю і обприскайте ним ґрунт навколо рослин. Пекучий запах відлякає слимаків і равликів.

Нашатирний розчин

Розведіть 50 мл нашатирного спирту в 5 літрах води і обробіть. Цей розчин створює неприємне середовище для шкідників і змушує їх покинути рослини. Слід уникати попадання розчину на листя. Найкраще обприскувати ґрунт навколо рослин.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Пробуйте та комбінуйте різні методи - і слимаки втечуть з вашої капусти. Також ми розповідали, чому томати виростають з твердим стержнем.