Чотири напої, яких слід уникати в спеку: вони зроблять тільки гірше

Їжа
Марія Дума

Марія Дума

Редакторка стрічки новин

які напої не можна пити
24 канал / Як правильно пити у спеку

Ними спрагу не втамувати

Ми розповідали, яку піцу найбільше люблять українці. Тепер розповідаємо, що варто знати, аби з комфортом пережити спекотні дні. В гарячу пору важливо вживати достатньо рідини, щоб підтримувати водний баланс організму та уникати зневоднення. Проте, не всі напої однаково втамовують спрагу.

Деякі з них, на перший погляд, здаються освіжаючими, однак насправді можуть зневоднювати вас ще більше. Разом із bestlifeonline.com розповідаємо про 4 напої, яких рекомендується уникати у спеку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Алкогольні напої

Хоча заморожена маргарита або крижане пиво можуть здатися чудовим способом охолодитися, алкоголь є сечогінним засобом. Це означає, що він збільшує вироблення сечі, виводячи з організму більше рідини, ніж ви вживаєте.  

Кава та чай

Ці напої також мають сечогінний ефект. Вони також можуть призвести до зневоднення, особливо, якщо ви не звикли до кофеїну. Якщо ж ви п’єте їх щодня, то помірна кількість влітку погоди не зробить, за умови, що будете пити багато води. Проте, якщо ви чутливі до кофеїну, цих напоїв краще уникати.

Газовані напої

Зазвичай вони містять багато цукру. Солодкі напої не втамовують спрагу так, як це робить звичайна вода. 

Енергетики

Енергетичні напої містять багато кофеїну та цукру. Ці фактори роблять їх невдалим вибором для вживання у спеку.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Дбайте про те, щоб пити достатньо води - і спека не завдасть вам так багато дискомфорту, як могла б. Також ми розповідали, як обирати вершкове масло.