Дивний шум від холодильника має зникнути після виконання цих 2 простих дій

Лайфхаки
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Причини шуму з холодильника
Шум з холодильника. Фото: ek.ua

Порядок дій, якщо шумить холодильник

Без холодильника неможливо уявити жодну кухню. Це справжній “годувальник” кожної сім’ї, адже зберігає їжу свіжою тривалий час. Проте іноді він починає дивно шуміти без видимих причин.

Зазвичай, холодильник видає непомітний гул, на який не звертається уваги. Але якщо ви починаєте чути незрозумілі звуки, наприклад деренчання чи дзижчання, потрібно перевірити і почистити всього дві речі, розповідає realsimple.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

У першу чергу потрібно перевірити генератор води та льоду. Саме він найчастіше є причиною появи незрозумілих звуків. Потрібно замінити фільтри, викидати старий лід та регулярно мити контейнери для льоду мильною водою. Оскільки кожна модель холодильника відрізняється, перед чищенням рекомендується завжди ознайомлюватися з інструкціями виробника.

Друга причина шуму може виходити від вентилятора конденсатора та змійовиків конденсатора, розташованих позаду холодильника. Це місце, яке ніколи не прибирається. Коли компресор і фанкойли занадто запилені, вентилятор повинен працювати інтенсивніше, а потім створюватиме більше шуму.Тут може допомогти ретельне прибирання. Від’єднуємо холодильник від розетки і відсовуємо від стіни. Далі ретельно пилососимо, щоб зібрати весь пил та бруд.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Раніше ми розповідали, як позбутися неприємного запаху з холодильника. Існує, як мінімум 10 народних методів, які допоможуть.