Добре подумайте, як назвати дитину: заборонені імена у світі

Позитив
Іванна Кульбіда

Іванна Кульбіда

Редакторка стрічки новин

Імена, якими не називають дітей у світі
Заборонені імена за кордоном. Фото: onclinic.ua

Деякі імена у різних країнах під суворою забороною

Як тільки не називають дітей батьки, щоб по-особливому виділитися серед інших. Це може бути назва квітки, машини чи навіть екзотичної спеції. Але у деяких країнах існують імена, називати якими діток категорично заборонено.

Від імені може залежати доля і майбутнє людини. Тому потрібно добре подумати і все зважити перш ніж подарувати малюку особливе ім’я, радить unian.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:
Related video

Франція

Заборонені імена дітей у Франції контролюються відповідними органами, які оформляють свідоцтво про народження. Якщо обране ім'я може спричинити знущання з дитини, то суд Франції заборонить його використовувати. Під забороною такі імена, як Полуниця або Нутелла для дівчат, або Міні Купер або Принц Вільям - для хлопців.

Ісландія

У країні особлива політика щодо імен. Існує список з 2 тис. варіантів для кожної статі з яких можна вибирати. Щоправда, це діє лише для ісландців, а іноземці мають право вибору. Якщо бажаного імені, про яке мріють батьки, немає в списку, його схвалює спеціальний комітет, лише є умова - ім'я не повинно порушувати правила граматики та орфографії, містити літери Q і W.

Данія

Ця країна також має список з 7 тисяч імен для вибору. Згідно з законом ім'я обов'язково має ідентифікувати стать малюка та не порушувати правопису. Під забороною у Данії імена Мавпа, Плутон, Камммілла (з трьома "м"), Ешлі (Ashleiy), Jacobp.

Малайзія

Тут дівчинку чи хлопчика не можна назвати цифрами, на честь овочу чи фрукта, використати назву техніки чи вульгарний вислів. Тобто, ті, хто хоче, щоб його сина звали Кавун або дати доньці ім'я 007, зобов'язані звернутися до спеціального комітету і подати заяву, яка у більшості випадків не задовільнить прохання.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

Швейцарія

Тут не можна назвати дитину будь-яким словом, що сподобалося. Щоб зареєструвати дитину необхідно отримати схвалення від відповідного органу. До заборонених імен потрапили імена та прізвища негативних персонажів з Біблії, назви брендів, географічні локації, смішні та нецензурні вирази, а також заборонено давати жіночі імена хлопчикам і навпаки.

Нова Зеландія

Країна ухвалила закон, згідно з яким ім'я дитини не може бути довшим за 100 знаків, бути схожим на звання або титул, нагадувати Богів і героїв Біблії, а також завдавати шкоди носію.

Японія

Ім'я дитини у країні можна складати з дозволених 2232 символів (“кандзі-імена”). Заборонено називати сина Акума, що з японської означає "диявол".

Норвегія

Тут заборонено називати малюків іменами, які позначають хвороби, сексуальні терміни або лайки.

ДІЗНАЙТЕСЬ БІЛЬШЕ:

В українському законодавстві немає обмежень на вибір імені дитини, але потрібно обирати керуючись здоровим глуздом. Адже існує безліч красивих імен, які дуже популярні у 2024 році.